Українці Відня збирають кошти на лікування журналістки Оксани Кваснишин

Українці Відня збирають кошти на лікування журналістки Оксани Кваснишин

Укрінформ
Українська громада Відня провела благодійну акцію зі збору коштів на лікування журналістці з Івано-Франківська Оксані Кваснишин, яка вже декілька років бореться з раком в австрійській клініці.

Доброчинна кава, під час якої збирали пожертви на лікування українки, пройшла в парафіяльному залі при Церві Святої Великомучениці Варвари у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Буває, що українці за кордоном живуть недружно. А буває і так, як сьогодні у Відні: громада прийшла після церкви на доброчинну каву і пожертвувала за пару годин 5573 євро допомоги на лікування нашій Оксана Кваснишин, яка бореться з хворобою. Українці, я люблю вас!", - прокоментував благодійний захід на своїй сторінці у Facebook посол України в Австрії Олександр Щерба.

Небайдужі українці організували каву та принесли різноманітні солодощі. Охочі їх скуштувати  тим самим робили пожертви на лікування, витрати на яке після стількох років вже проходять в борг.

"5573 євро + 50 євро зібрано під час акції "Благочинна кава" на парафії церкви Святої Варвари у Відні. Дуже-дуже дякую всім! Ми зможемо погасити борг і вже 18 квітня матимемо з чим прийти до клініки на другий курс хімії. Боже, дякую Тобі! Молитви нікуди не діваються... Господь нас чує! Українці, дякую вам!", - прокоментувала акцію на своїй сторінці у Facebook Оксана Кваснишин, яка наприкінці березня пройшла курс хіміотерапії і готується ще до п’ятьох.

На сторінці у соцмережі журналістка безмежно дякує усім за підтримку та кошти. "Непросто мені зараз… Розумію, що маю щось писати, але не можу себе примусити. Збір коштів пригнічує ледь не на генетичному рівні. Хочеться забитись в нірку і не висуватись звідти. Я не знаю, як віддячити всім за те, що ви робите. Я вам дякую за вашу небайдужість, за ваші молитви, підтримку, терпіння і розуміння. Завдяки вам я живу…", - написала вона.

Реквізити для допомоги Оксані Кваснишин – за посиланням.

"Моя робота пов’язана із складанням слів. Я зробила сотні сюжетів про людські долі, різні ситуації та життєві перепитії. Але нині я скупа на слова. Я не знаю, як сказати те, що маю сказати…Я хочу жити!!!", - зазначає О.Кваснишин.

Фото: Alexander Scherba, Vova Govera - у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-