Посольство України в Португалії запрошує на Дні українського кіно

Посольство України в Португалії запрошує на Дні українського кіно

Укрінформ
Українське диппредставництво у Лісабоні запрошує усіх охочих на Дні українського кіно, які пройдуть 26-28 березня.

Про це йдеться на сторінці Посольства України в Португалії у Facebook.

«Шановні друзі, ми раді оголосити про проведення Днів українського кіно, які відбудуться 26, 27 і 28 березня в аудиторії муніципальної бібліотеки Biblioteca Municipal Orlando Ribeiro. Захід відкритий для публіки, вхід вільний. Сподіваємось, що можемо розраховувати на Вашу присутність», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Дні українського кіно у Лісабоні пройдуть у Португалії вперше.

За словами голови Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка, агентство продовжує всебічну підтримку проведення Днів українського кіно за кордоном.

“В Португалії за підтримки агентства такий захід відбудеться вперше. Ця країна має потужну українську діаспору, яка гідно інтегрована у локальне суспільство. Маємо на меті представити український кінематограф як португальському глядачеві, так і кіновиробникам задля розвитку копродукційної співпраці”, – зазначає він.

У програмі фестивалю будуть представлені як сучасні українські стрічки різного жанру, так і класика українського кінематографа. Відкриє захід 26 березня створений за підтримки Держкіно воєнний детектив Зази Буадзе “Позивний “Бандерас”, який представить творча група фільму. 27 та 28 березня португальські глядачі побачать драму “Рівень чорного” Валентина Васяновича, документальну стрічку “Війна химер” Марії та Анастасії Сторожицьких та створений за підтримки Держкіно альманах “Моя країна – Україна” від аніматорів майстерні “Новаторфільм” під керівництвом Степана Коваля. Крім того, під час Днів українського кіно буде представлено ретроспективний показ фільму “Пропала грамота” Бориса Івченка.

Організатор події - Благодійна організація “БФ “Двері” за підтримки Держкіно, МЗС України та Посольства України у Португальській Республіці.

Фото: Укрінформ, сторінка Embaixada da Ucrânia na República Portuguesa у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-