Фестиваль «Нова хвиля українського кіно» пройде у Парижі

Фестиваль «Нова хвиля українського кіно» пройде у Парижі

Анонс
Укрінформ
Держкіно України та Фонд Ігоря Янковського проведуть 5-10 квітня у Парижі кінофестиваль Nouvelle vague du cinéma ukrainien («Нова хвиля українського кіно»).

Про це повідомляється на сторінці Благодійного фонду Ігоря Янковського у Facebook.

«Фестиваль «Нова хвиля українського кіно» в кінотеатрі Le Grand Rex Paris пропонує протягом тиждня панораму шести фільмів та запрошує вас відкрити нові обличчя та таланти українського кіно», - йдеться у повдіомленні.

Зазначається, що всі сеанси безкоштовні, а фільми представлятимуть режисери. Відкриє фестиваль стрічка «Дике поле» від режисера Ярослава Лодигіна.

Повідомляється, що за шість днів фестиваль відкриє для Франції двері в дивовижний світ українського кінематографа. «Тут слідом за іскрометним гумором і фантасмагоричними видіннями найсвіжіших картин українських режисерів глядачі зможуть поринути в глибокі філософські оповідання, а через документальне кіно дізнатися про минуле, сьогодення і майбутнє України. Ми раді підтримувати нову хвилю українського кіно разом зі студією Braty Art Studio, що символізує нові течії культурного і творчого життя в Україні», - зазначається у повідомленні.

Днями був представлений офіційний постер фестивалю.  «У результаті співпраці з українськими дизайнерами з BRATY Art Studio Іваном і Василем Костенками народився унікальний колаж, який на міжнародній арені допоможе закріпити за Україною імідж країни квітучих талантів, багатих культурних традицій, сміливих і свіжих творчих рішень», - йдеться у повідомленні.

Фото: сторінка Благодійного фонду Ігоря Янковського у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-