СКУ шукає довгострокових спостерігачів на вибори 2019 р. в Україні

СКУ шукає довгострокових спостерігачів на вибори 2019 р. в Україні

Укрінформ
Міжнародна місія Світового Конґресу Українців (СКУ) зі спостереження за виборами 2019 р. в Україні потребує дистанційних довгострокових спостерігачів для моніторингу іноземних ЗМІ упродовж березня-квітня.

Про це повідомляється на сторінці СКУ у Facebook.

«Міжнародна місія Світового Конґресу Українців зі спостереження за виборами 2019 р. в Україні шукає дистанційних довгострокових спостерігачів, що моніторитимуть медіа-середовище іноземними мовами протягом березня-квітня по декілька годин на тиждень», - йдеться у повідомленні.

До участі запрошуються представники української діаспори, іноземці та українці, що тимчасово або постійно проживають закордоном і хотіли би долучитись до зусиль СКУ з відслідковування висвітлення ходу українського виборчого процесу в іноземних інтернет-ЗМІ різними мовами світу.

 Для участі треба заповнити коротку форму за посиланням.

Повідомляється, що онлайн-тренінг щодо медіа-моніторингу відбудеться вже у цю суботу, 2 березня, о 9.00 за торонтським часом через використання системи GoToMeeting. 

Як повідомлялося на сайті СКУ, Голова Міжнародної місії Cвітового Конґресу Українців зі спостереження за виборами 2019 р. в Україні (Місія СКУ) Евген Чолій здійснив робочий візит в Київ 11-15 лютого 2019 р. з метою розгортання роботи Місії СКУ в Україні.

У рамках візиту Голова Місії СКУ зустрівся з главами українських церков, представниками державних органів влади, Центральною виборчою комісією України та Міністерством закордонних справ, керівництвом інших міжнародних та національних спостережних місій в Україні, а також з представниками громадського сектора України, зокрема у сфері медіа-моніторингу та комунікацій.

На зустрічах йшлося про хід підготовки до виборів Президента України 31 березня 2019 р. та про моніторинг даного процесу з боку Місії СКУ. Евген Чолій зазначив, що Місія СКУ включатиме довгострокових дистанційних спостерігачів для медіа-моніторингу та короткотермінових спостерігачів, які вестимуть моніторинг в Україні та в дипломатичних представництвах України у світі. Місія СКУ включатиме працю спостережної місії за виборами Українського Конґресового Комітету Америки.

11 лютого 2019 р. Голова Місії СКУ долучився до координаційної зустрічі міжнародних спостережних місій в Посольстві Канади, де обговорювались питання змін до виборчого законодавства в Україні, розміщення довгострокових і короткотермінових спостерігачів, проведення тренінгів та публікації звітів. На окремих зустрічах з керівництвом таких спостережних місій, як Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), Канадська Місія – Вибори в Україні 2019 (КАНАДЕМ) та Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ЕНЕМО) мова йшла про оперативний обмін інформацією між місіями.

На зустрічах з експертами у сфері медіа-моніторингу та комунікацій було розглянуто хід моніторингу довгостроковими дистанційними спостерігачами Місії СКУ та висвітлення виборчого процесу в Україні у закордонних засобах масової інформації.

На зустрічах Голову Місії СКУ Евгена Чолія супроводжувала Радниця Голови Місії СКУ та Директор Представництва СКУ зі зв’язків з міжнародними організаціями в Брюсселі Марина Ярошевич.

Усі охочі можуть долучитись до дистанційного медіа-моніторингу СКУ, направивши свою контактну інформацію на адресу m.iaroshevych@ukrainianworldcongress.org не пізніше 28 лютого 2019 р.

Усі охочі долучитись до спостереження виборчого процесу в Україні чи в закордонному виборчому окрузі мають заповнити відповідні аплікаційні форми, доступнi на веб-сайті СКУ, і направити їх на адресу elections@ukrainianworldcongress.org не пізніше 10 березня 2019 р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-