Українці в Угорщині приєднались до флешмобу «жовто-блакитний кораблик»

Українці в Угорщині приєднались до флешмобу «жовто-блакитний кораблик»

Укрінформ
Посольство України в Угорщині приєдналось до флешмобу «жовто-блакитний кораблик» на підтримку українських військовополонених моряків.

Про це повідомляється на сайті українського диппредставництва.

«Висловлюємо підтримку нашим співвітчизникам і продовжуємо роботу над забезпеченням міжнародної підтримки в питанні їх звільнення та повернення всіх українських заручників», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, флешмоб «жовто-блакитний кораблик – на ялинку» проходить з 25 грудня по 7 січня. У ньому беруть участь українці та друзі України по всьому світові. Приєднатися до акції закликав Всесвітній рух патріотів України – на підтримку та з вимогою звільнення захоплених у російський полон українських військових моряків.

Читайте також: Сухопутні війська приєдналися до флешмобу "Жовто-блакитний кораблик"

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські кораблі в Керченській протоці атакували українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та буксир "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід від порту Одеси до порту Маріуполя. Під час агресивних дій Росії 24 українських моряки були захоплені в полон.

Підконтрольний Росії "суд" в окупованому Криму заарештував усіх затриманих українських моряків та звинуватив їх у начебто незаконному перетині російського кордону. Всіх військовополонених доставили з Криму до московських СІЗО "Ліфортово" та "Матроська тиша".

Станом на 27 грудня затримані 24 українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Фото: сайт Посольства України в Угорщині

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-