Українська вчена у Кембриджі готує прорив у лікуванні безпліддя

Українська вчена у Кембриджі готує прорив у лікуванні безпліддя

Відео
Укрінформ
Львів'янка Анастасія Сибірна, яка десять років тому здала ЗНО з трьох предметів по 200 балів, сьогодні працює в Кембриджському університеті та готує світовий прорив у лікуванні безпліддя.

Про це повідомляється у сюжеті ТСН.

"Українка зараз працює над створенням сперматозоїдів та яйцеклітин, і результати її роботи можуть бути проривом у боротьбі із безпліддям. Настя визнає, що нині до успіху пройдено тільки половину дороги", - йдеться у сюжеті.

Молода вчена з України працює поруч з легендою біології - Нобелівським лауреатом Джоном Гордоном. Йому першим у світі вдалося клонувати жабу. Зараз вони разом вирощують здорові людські органи замість уражених і готуються забезпечити прорив у лікуванні хвороб. 

"Настя дуже хороший експериментатор. Відбір до нас проходять лише найкращі", - твердить керівник лабораторії Кембриджа.

Як зазначилили у школі, де навчалася Анастасія, дівчинка на першому ЗНО у 2008 році отримала максимальні бали з української мови, хімії та з біології. 

"Вона стала відомою в нашій школі, бо зайняла призове місце на міжнародній олімпіаді з біології. Свою доповідь вона робила англійською мовою", - зауважили в школі.

Не дивно, що молода вчена стала біологом: мама завідує кафедрою біології в університеті, а батько є директором інституту біології клітини. Подружжя Сибірних також працює над науковими відкриттями, зокрема шукає антибіотик, до котрого були б вразливі патогенні бактерії.

Однак тато Андрій з гордістю визнає, що донька вже стала знаменитішою: "Розумієте, я такий простий академік. А про неї фільми знімають".

Відео, фото: ТСН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-