Прикарпатські музиканти підняли український прапор на фестивалі у Франції

Прикарпатські музиканти підняли український прапор на фестивалі у Франції

Фото
Укрінформ
У Франції відбувся міжнародний фестиваль музичного мистецтва. У ньому взяли участь оркестранти та мажоретки з Калуша, які під час урочистої ходи підняли український прапор.

Про це у Фейсбуці повідомляє Калуський міський голова Андрій Найда, передає Укрінформ. 

«Із 19 по 21 квітня у мальовничих містах Франції: Аллонес, Шоле Канде з великим успіхом пройшов Міжнародний фестиваль музичного мистецтва. Україну на цьому масштабному заході гідно представили 43 учасники творчих колективів нашого міста – зразкового духового оркестру "Золоті сурми" (керівник Іван Шалата) та ансамблю мажореток "Сузір'я" (керівник Ольга Квецко).…під час урочистої ходи, яку пишно прикрашав прапор України, глядачі щиро підтримували наших талановитих калушан, які через мистецтво голосно заявили про нашу державу на міжнародній арені...», –зазначив Найда.

Читайте також: У Чорногорії провели Український весняний фестиваль

За його інформацією, у фестивалі взяли участь 15 колективів з різних країн світу. Калуські колективи представили 7 виступів.

«Організатори фестивалю високо оцінили рівень підготовки калуських колективів, їхню майстерність... Із фестивалю наші таланти везуть відзнаку за участь, яку отримали в місті Аллонес, де був перший виступ», – зауважив Найда.

Читайте також: У найстарішій церкві Відня відбувся літературно-музичний вечір, присвячений Шевченку

Він додав, що це вже другий візит юних оркестрантів та мажореток до Франції. Вперше вони побували в цій країні у вересні минулого року

Прикарпатські музиканти підняли український прапор на фестивалі у Франції / Фото: Facebook Андрія Найди

Як повідомляло агентство, війні в Україні присвятили масштабний театральний фестиваль у Німеччині

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-