Херсонський художній музей ідентифікував понад 100 картин, викрадених росіянами

Херсонський художній музей ідентифікував понад 100 картин, викрадених росіянами

Фото
Укрінформ
Херсонський художній музей ідентифікував 103 твори мистецтва, викрадені росіянами

Як передає Укрінформ, про це музей повідомляє у Фейсбуці

«103 - кількість ідентифікованих творів мистецтва, вкрадених російською окупаційною владою з Херсонського художнього музею у 2022 році, загальна кількість незаконно вивезеного перевищує 10 тисяч музейних експонатів», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 102 - кількість творів, які перебувають в окупованому Криму, в сімферопольському Центральному музеї Тавриди.

Ще одна робота, точне місцезнаходження якої невідомо, але є підтвердження з боку окупантів, що шедевр перебуває в їхніх руках.

Читайте також: В Ірландії представили проєкт про викрадені росіянами твори з Херсонського художнього музею

Зокрема, музей повідомив про ще два ідентифіковані експонати - «Ескіз до картини «Урок історії» Самуїла Невельштейна (1965-1966, полотно, олія) та «Вишивальниця» Івана Лободи (1971, полотно, олія).

Херсонський художній музей ідентифікував понад 100 картин, викрадених росіянами / Фото: facebook.com/art.museum.ks

Як підкреслюється, на цьому ідентифікація не припиняється, працівники музею продовжують шукати докази артмародерства росіян і поповнювати список робіт, незаконне перебування яких у Криму, в Центральному музеї Тавриди, не викликає сумнівів.

Як повідомляв Укрінформ, працівники Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка взялися ідентифікувати викрадені твори мистецтва, які «випливли» у Криму

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-