У Харкові проходить Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів

У Харкові проходить Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів

Укрінформ
З 11-го по 13 квітня у Харкові відбувається 12-тий Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (KISFF).

Про це повідомляє Укрінформ.

«Цього року фестиваль проходить у Харкові з метою сприяння культурному життю у місті, яке щоденно потерпає від жорстоких обстрілів та зазнає сильних руйнувань. На глядачів чекає 8 тематичних програм, які досліджують теми української ідентичності, існування жінки у патріархальному світі, саморефлексії та боротьби зі стереотипами», – розповіли організатори KISFF.

На фестивалі покажуть актуальний український короткий метр та підбірку локального кіно – історії про Київ та фільми заходу України. Також у програмі – комедійні короткометражні фільми та підбірка історій про нерозривний зв’язок між людьми і тваринами, яка сподобається усім любителям котів і собак.

Читайте також: Фільм «Фортеця Маріуполь. Саймон» переміг на Doc Kyiv Fest

У блоку переможців KISFF глядачі матимуть можливість переглянути найкращі фестивальні роботи, які отримали нагороди Національного та Міжнародного конкурсів. Окрім показів, також плануються Q&A-сесії з українськими режисерами фільмів, які представлять свої роботи та поспілкуються з глядачами.

Читайте також: Документальний фільм про евакуацію дітей-сиріт з України до Туреччини отримав кіноприз у Швеції

У Харкові також відбудеться освітня панель з лекціями про кіно та роботу індустрії. Зокрема, Вікторія Хоменко, співзасновниця продюсерської компанії Moon Man, розповість про створення фільмів в умовах війни, а Юрій Самусенко, автор і редактор Skvot Mag, розкриє тему кіножурналістики в Україні.

Фестиваль відбувається за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України», який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-