Театр «Терра Інкогніта» з Маріуполя відновлює роботу у Києві

Театр «Терра Інкогніта» з Маріуполя відновлює роботу у Києві

Укрінформ
Перший недержавний театр Донеччини “Терра Інкогніта” з Маріуполя відновлює свою роботу у Києві.

Як повідомляє Укрінформ, перша вистава театру – «Світло в кінці тунелю» за п’єсою Неди Нежданої - відбудеться 7 квітня у столичному Центрі Леся Курбаса. Саме ця постановка мала бути представлена 25 лютого 2022 року у Маріупольському драматичному театрі.

Театр «Терра Інкогніта» заснований у 2019 році режисером Анатолієм Левченком, який до цього поставив 75 вистав у Маріупольському драматичному театрі.

У 2022 році родина Левченка опинилася в окупації у Маріуполі. У травні режисер опинився за ґратами, згодом його утримували в ізоляторі ФСБ РФ у Донецьку. "Обвинувачення" ґрунтувалося на виставах Левченка, його громадській діяльності та проукраїнської позиції, публікаціях у соціальних мережах.

9 березня 2023 року Левченку було змінено "запобіжний захід" на підписку про невиїзд. Він зважився виїхати з родиною на підконтрольну Україні територію та звернувся із цим запитом до Центру прав людини ZMINA, який допоміг вивезти його з окупації.

Читайте також: У Львові презентували проєкт про сімейні альбоми маріупольців

«Вивезення пана Анатолія для нас було дійсно важливим завданням. І коли вже це все сталося, коли наш донор підтвердив можливість виділити кошти на вивезення режисера з родиною, і потім, коли Анатолій подзвонив уже з мирної території, прислав фотографії, що він вже на свободі, я заплакала», - розповіла керівниця напрямку із захисту громадянського суспільства ZMINA Людмила Янкіна.

ZMINA займається підтримкою цивільних заручників - осіб, яких незаконно позбавили свободи на окупованих територіях представники РФ.

Фото: Український медіа-центр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-