МКІП та благодійний фонд «Сучасна Україна» реалізовуватимуть креативний проєкт Unleash Ukraine

МКІП та благодійний фонд «Сучасна Україна» реалізовуватимуть креативний проєкт Unleash Ukraine

Фото
Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики та благодійний фонд «Сучасна Україна» підписали меморандум про партнерство задля реалізації міжнародного креативного проєкту Unleash Ukraine.

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ.

«МКІП завжди підтримує проєкти, які промотують українське мистецтво та сприяють його розвитку», – сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Зазначається, що проєкт має сформувати потужний інноваційний інструмент культурної дипломатії через знайомство світу з творчістю сучасних українських діджитал митців. Так, планується залучити ресурси для створення мережі інноваційних креативних просторів у регіонах країни.

«В рамках нашого проєкту ми хочемо показувати не тільки українську культуру в світі, а й запропонувати митцям з інших країн встановити інтерактивні артобʼєкти в регіонах України. Це також буде культурний обмін, що підсилить комунікації між країнами», – сказав президент Благодійного фонду «Сучасна Україна» Володимир Гавриш.

Читайте також: Україномовні культурні продукти мають бути цікавими і затребуваними за кордоном - Карандєєв

Сторони також консолідують зусилля для розвитку відносин між громадським та державним секторами, аби посилити протидію українського суспільства російській пропаганді. Також вони разом поширюватимуть важливі для підтримки України наративи за кордоном.

У межах проєкту заплановано: встановлення в інших країнах об’єктів цифрового мистецтва авторства українських митців з використанням імерсивних AR-технологій, які всі разом обʼєднаються в інтерактивний парк DIGITAL ART PARK; проведення виставок DIGITAL ART UAVERSE у містах Європи та світу; відкриття 100 інноваційних креативних просторів з акцентом на східні регіони України; формування лідерської ролі України в просуванні інноваційних інструментів та технологій (AI, Web3, AR тощо).

Читайте також: В Україні працюють понад 1250 муніципальних мистецьких шкіл - МКІП

Також запланована: мобілізація ресурсів на розвиток та збереження культури в регіонах країни; розкриття потенціалу дітей та жителів місцевих громад через долучення до технологічних рішень і розвиток потрібних навичок для зростання.

Як повідомлялося, в Україні з’явилася 3D-модель тисячолітніх печер Києво-Печерської Лаври.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-