В Одесі стартують зйомки фільму про Олександра Довженка

В Одесі стартують зйомки фільму про Олександра Довженка

Укрінформ
В Одесі розпочалося виробництво фільму «Режисер» про видатного українського режисера Олександра Довженка.

Про це в Фейсбуці повідомила Одеська кіностудія, передає Укрінформ.

«В Одесі стартують зйомки одного з наймасштабніших в Україні кінопроєктів. Кінострічка присвячена Олександрові Довженку та розповідатиме про Одесу 1926 року», - йдеться у повідомленні.

Фільм розповідає про те, як карикатурист і літератор-початківець Сашко Довженко робить перші кроки у кіно, стає професійним режисером. Лише за три роки роботи на Одеській кінофабриці (1926-1929 рр.) Довженко здобув всесвітню славу та став кінокласиком, його роботи включені у список 12 найкращих фільмів усіх часів і народів.

У фільмі «Режисер» також будуть висвітлені інші історичні постаті - письменника Юрія Яновського, актора Амбросія Бучми, діячів кіно Іди Пензо, Петра Чардиніна, Мухсин Эртугрул Бея, фотографа Миколи Козловського, українського військового та політичного діяча Юрія Тютюнника бізнесмена Якова Лівшиця та багатьох інших.

«Автори фільму втілюють суто одеську історію. Ми створюємо абсолютно український фільм, що занурює глядача в атмосферу сторічної давнини, яка має паралелі із сьогоденням», - зазначають на кіностудії.

Читайте також: «Крадіжка» фільму «Тіні забутих предків»: посольство України у Франції висловило протест

Режисер-постановник фільму Костянтин Коновалов, він же разом із Сергієм Тримбачем написав сценарій.

Стрічка створюється за підтримки Державного агентства з питань кіно.

Цьогоріч виповнюється 130 років від дня народження Олександра Довженка.

Як повідомляв Укрінформ, фільм Одеської кіностудії "Фортеця Хаджибей" режисера. Костянтина Коновалова здобув перемогу в номінації "Найкращий повнометражний фільм" на кінофестивалі у Стамбулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-