У Вашингтоні відбувся концерт українського народного хору імені Верьовки

У Вашингтоні відбувся концерт українського народного хору імені Верьовки

Фото
Укрінформ
У Вашингтоні пройшов концерт Національного заслуженого академічного українського народного хору України ім. Григорія Верьовки, який очолює Ігор Курилів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Українці як нація, наша культура, мистецтво, мова та історія є щоденними мішенями російських куль, ракет і безпілотників. Поки я говорю, в Україні чергова повітряна тривога. Ми вдячні Сполученим Штатам, усім американцям за все, що ви робите для підтримки України, за кожен жест солідарності з українцями. Разом ми захистимо свободу в світі, наші суспільства, нашу історію та культуру. Ми всі сподіваємося, що Конгрес США найближчим часом прийме ще одне життєво важливе рішення, яке наблизить нас до перемоги», - привітав гостей концерту заступник глави дипломатичної місії України в США Денис Сєнік.

Читайте також: У Страсбурзі відбувся концерт за участі українського оркестру та дитячих хорів

Зазначається, що концертну програму «Ми - українці» знаного у світі колективу створили на знак подяки американському народу. Зокрема, композиції бездоганно поєднали музику, вокал і танець. Національний хор, який налічує 158 виконавців, продемонстрував захопливі виступи, які прославляють українську культуру.

У Вашингтоні відбувся концерт українського народного хору імені Верьовки / Фото: МКІП

Як повідомлялося, у Києві та Львові у квітні відбудуться ювілейні концерти Національного академічного оркестру народних інструментів України (НАОНІ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-