Лабораторія практик меморіалізації отримала понад 1200 заявок

Лабораторія практик меморіалізації отримала понад 1200 заявок

Укрінформ
Понад 1200 заявок уже отримала Лабораторія практик меморіалізації, що шукає нову візуальну мову для збереження пам’яті про російсько-українську війну.

Про це сказала під час публічного інтерв’ю в Музеї історії міста Києва докторка філософії, професорка кафедри української філософії та культури КНУ імені Тараса Шевченка, голова Наглядової ради Українського культурного фонду Наталія Кривда, передає Укрінформ.

Кривда зазначила, що лабораторія - це освітньо-дослідницький проєкт із практичною складовою, який триватиме з березня по липень 2024 року. Її мета – пошук нової візуальної мови для збереження пам’яті російсько-української війни та розширення підходів до створення меморіальних проєктів.

За словами голови наглядової ради УКФ, вже подано понад 1200 заявок, переважно від архітекторів, художників, місцевих громадських активістів, людей з академічного середовища.

Учасники ознайомляться зі світовими практиками меморіалізації та візьмуть участь у розробці ідей меморіальних об’єктів для декількох місць пам’яті війни в Україні.

Читайте також: У столиці відкрили меморіал загиблим нацгвардійцям

Лабораторію запустили Платформа культури пам’яті «Минуле / Майбутнє / Мистецтво» разом із ГО «Музей сучасного мистецтва» за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-