Потураєв: Українське слово є такою цінністю, яку іноді не мають навіть гроші

Потураєв: Українське слово є такою цінністю, яку іноді не мають навіть гроші

Укрінформ
Народний депутат, голова Комітету ВР із питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв вважає, що українське слово наразі є такою цінністю, яку інколи не мають навіть гроші.

Про це він заявив на Всеукраїнському форумі "Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій", передає кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо повертати українську книжку всюди, на заміну спалених і знищених москалями книжок. Так, у нас мало на сьогодні на це грошей. Але попит на українське слово зараз такий, що ми знаємо, що навіть одна книжка знаходить на деокупованих територіях 10, а то і більше читачів, які передають їх з рук у руки. Бо українське слово сьогодні є такою цінністю, якої іноді не мають гроші", - підкреслив Потураєв.

На його думку, треба всюди, де можна, дати людям можливість жити культурним життям.

"Дійсно, діти у підвалах - не найкраща історія, і культура у підвалі харківського театру - не найкраща історія, і так, ми маємо зробити все, щоб так не було надалі. Але поки воно так, то мені здається, що діти у шкільному підвалі, які вивчають Шевченка, Костенко і Жадана - це краще, ніж діти, які не мають змоги взагалі вивчати українське слово", - переконаний Потураєв.

Читайте також: Президент на врученні Шевченківської премії: Культура має значення

За його словами, не найкращою історією є і українська або класична музика у підвалі харківського театру - але це краще, ніж тиша, ніж жодної музики - ані української, ані світової.

Парламентарій висловив вдячність міжнародним партнерам, які допомагають Україні робити хоч і не дуже великі, але практичні кроки щодо того, щоб українці мали змогу жити культурним життям.

Окремо голова Комітету ВР із питань гуманітарної та інформаційної політики наголосив, що все українське культурне життя, починаючи із дошкільної освіти, має бути просякнуте ідеєю, що українці ніколи не змиряться із втратою жодного квадратного дюйму української землі.

"Ніколи, яка би допомога коли би нам не приходила від когось, як би нас не змушували сідати за якісь столи переговорів, але жоден українець ніколи не змириться з жодною втратою нашої української землі. Як не доживе сам - то передасть цю нескореність своїм нащадкам. Я думаю, що у цьому і має полягати наша політика. Серцевиною нашої політики має бути клятва, що ми все повернемо, що Україна возз'єднається", - вважає Потураєв.

Читайте також: Микита Потураєв, голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики

Як повідомлялося, уряд схвалив програму забезпечення розвитку та функціонування української мови до 2030 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-