В Італії відкрили виставку художника Животкова «Священні скрижалі України»

В Італії відкрили виставку художника Животкова «Священні скрижалі України»

Фото
Укрінформ
У місті Падуя (Італія) в галереї Galleria Civica Cavour відкрилась виставка українського сучасного художника Олександра Животкова «Священні скрижалі України».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

"У місті Падуя в галереї Galleria Civica Cavour відкрилася виставка «Священні скрижалі України. Олександр Животков». Італійські глядачі зможуть побачити 33 твори, створені після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що більшість творів митця присвячено конкретним датам та місцям, які назавжди залишаться відкритими ранами в серцях українців, - Буча, Маріуполь, Ірпінь, Херсон, Вінниця.

«Животков залишився у рідному місті після початку жорстокої агресії проти України в лютому 2022 року. Нині він творить у своїй майстерні в Києві, що зазнає ракетних обстрілів росіян. Тож його роботи глибоко просочені величезною трагедією, що її переживає український народ. Цією виставкою ми хочемо висловити співпереживання нашої мерії і нашого міста українському народові з надією, що завдяки культурі можуть бути створені умови для повернення миру та відновлення поваги до міжнародного права», - зазначив асесор з питань культури міста Падуї Андреа Колазіо.

Виставка організована українською благодійною фундацією Stedley Art Foundation у співпраці з муніципалітетом Падуї - Департаментом культури, а також під патронатом регіону Венето, Міністерства культури та інформаційної політики України, Посольства України в Італійській Республіці, Консульства України в Мілані.

Читайте також: У Дрездені відкрили виставку про Хмельницький «до і після» повномасштабного вторгнення РФ

Вхід на виставку безкоштовний.

Олександр Животков - один із небагатьох сучасних митців, які у власній творчості зосереджені на трагізмі буття та на етичних ідеалах людства. Завдяки мистецькій переконливості та колосальній художній напрузі рельєфи Животкова – це документальне свідчення трагедії та доказ хиткості гуманізму в світі.

Як повідомлялося, у Національному центрі «Український дім» відбулося відкриття ретроспективної виставки, присвяченої творчості художниці-шістдесятниці Алли Горської.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-