У Дрездені відкрили виставку про Хмельницький «до і після» повномасштабного вторгнення РФ

У Дрездені відкрили виставку про Хмельницький «до і після» повномасштабного вторгнення РФ

Фото
Укрінформ
У німецькому Дрездені делегація із Хмельницького відкрила фотовиставку про життя українського міста до і після повномасштабного вторгнення.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков.

“У Дрездені ми відкрили фотовиставку, щоби показати німецькій спільноті та українській діаспорі, як змінилось із початком повномасштабного вторгнення мирне місто Хмельницький. Місто розвивалось, тут відбувались яскраві культурно-мистецькі заходи, а після 24 лютого 2022 року стало суцільним гуманітарним і волонтерським тилом, прийняло транзитом сотні тисяч українців, які рятувались від війни. Робить це й досі”, - сказав Ромасюков.

За його словами, фотовиставку відкрито у рамках підписання унікальної тристоронньої угоди про співпрацю і партнерство між українським обласним центром Хмельницьким та столицями двох округів Німеччини - Дрезденом і Штутгартом. Посадовець зазначив, що до фотовиставки увійшли близько трьох десятків світлин авторів з різних регіонів України.

Ромасюков наголосив, що у такий спосіб хотіли нагадати про необхідність постійної підтримки України, допомоги біженцям та українським організаціям, реабілітації наших поранених військових. Тому, аби ця підтримка не зменшувалась, потрібна постійна комунікація.

“Дуже важливо у будь-який спосіб показувати за кордоном реальні події в Україні. Коли вони не з новин і соцмереж, а з розповідей і світлин самих українців дізнаються про ті жахіття, що несуть російські окупанти на нашу землю, про дітей в укриттях, про героїчних оборонців, то для них відкривається зовсім інша картинка. На виставці ми бачили і сльози в очах, і відчули розуміння, що Україні треба продовжувати допомагати”, - сказав Ромасюков.

Читайте також: У Бангкоку проходить фотовиставка, присвячена роковинам повномасштабної агресії РФ

Він додав, що фотовиставка експонується в одному із комунальних музеїв Дрездена і діятиме щонайменше до кінця березня.

Як повідомляв Укрінформ, у посольстві Франції в Туреччині відкрилася фотовиставка, що демонструє наслідки широкомасштабного вторгнення Росії в Україну, численні жертви та руйнування, а також підтримку України з боку Франції та інших союзників.

Фото надані Артемом Ромасюковим

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-