У Сеулі скасували виставу за участю балерини Большого театру після звернення посольства України

У Сеулі скасували виставу за участю балерини Большого театру після звернення посольства України

Укрінформ
У Південній Кореї скасували виставу за участю балерини Большого театру українського походження Світлани Захарової, яка підтримує президента Володимира Путіна.

Про це повідомляє The Korea Times, передає Укрінформ.

Фото: Arts Production
Фото: Arts Production

Перформанс Modanse, де Захарова виконує роль засновниці модного дому Chanel Коко Шанель, мав пройти 17-21 квітня в Сеульському центрі мистецтв.

Посольство України в Кореї висловило обурення, звинувативши Захарову і директора Большого театру Валерія Гергієва в тому, що вони «виправдовували злочинні дії російського режиму в Україні».

В українському диппредставництві заявили, що Росія використовує культурні заходи, щоб виправдати війну та геноцид, і закликали міжнародних партнерів призупинити культурну співпрацю з російським режимом та його представниками, звернувши увагу на попередні скасування та бойкоти вистав Большого театру в різних країнах.

Читайте також: Флоренція стала четвертим містом Італії, де скасували показ пропагандистського фільму «Свидетель»

Після звернення посольства України центр, підпорядкований Міністерству культури, спорту і туризму, оголосив про скасування вистави.

Організатор вистави в Сеулі заявив, що шоу скасовано з метою забезпечення безпеки як глядачів, так і артистів. Сторінку про Modanse було видалено з сайту центру.

Від 7 січня 2023 року Захарова перебуває під санкціями РНБО за антиукраїнську діяльність.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня президент Литви Гітанас Науседа підписав указ про позбавлення литовського громадянства артистки балету Ілзе Лієпи, яка проживає в Росії та підтримує агресивну політику президента РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-