ЮНЕСКО оголосило конкурс для синхронізації українських і міжнародних законів щодо культурної спадщини

ЮНЕСКО оголосило конкурс для синхронізації українських і міжнародних законів щодо культурної спадщини

Укрінформ
ЮНЕСКО оголосило відкритий конкурс пропозицій для синхронізації українського законодавства у сфері охорони культурної спадщини з відповідними міжнародними інструментами.

Про це заявила голова Бюро ЮНЕСКО в Україні К’яра Децці Бардескі на презентації та експертному обговоренні в Укрінформі «Аналіз та синхронізація українського законодавства у сфері охорони культурної спадщини».

«ЮНЕСКО принагідно офіційно оголошує відкритий конкурс пропозицій «Правовий аналіз і систематизація національних нормативних актів, що регулюють охорону культурних цінностей, для гармонізації з відповідними міжнародними інструментами», - сказала Бардескі.

Вона додала, що цей відкритий конкурс матиме кілька етапів.

На першому має бути проведено комплексний правовий аналіз стану чинних нормативних актів з метою виявлення проблем.

Потім треба буде розробити детальні пропозиції щодо чіткого плану роботи з реформування законодавства, щоб у подальшому це дало змогу ухвалити комплексний Кодекс культурної спадщини.

Читайте також: В ЮНЕСКО планують посилювати допомогу Україні

«Потрібно буде визначити дві сфери для реформування, а також протягом терміну до одного року запропонувати два законопроєкти, які будуть розроблені на базі консультацій з Міністерством культури та інформаційної політики, профільним комітетом Верховної Ради», - зазначила голова Бюро ЮНЕСКО в Україні.

Бардескі також повідомила, що, окрім сьогоднішньої, заплановано ще низку експертних зустрічей для подальших обговорень і консультацій щодо синхронізації українського та міжнародного законодавства у сфері охорони культурної спадщини.

Як повідомляв Укрінформ, ЮНЕСКО станом на березень цього року верифікувало пошкодження 346 культурних обʼєктів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-