В Україні покажуть пластичну виставу «Косачка», присвячену захисницям

В Україні покажуть пластичну виставу «Косачка», присвячену захисницям

Фото, відео
Укрінформ
У Києві та Хмельницькому покажуть пластичну виставу «Косачка», присвячену жінкам, які боронять Україну.

Про це повідомили Укрінформу автори вистави.

«Мені цікава тема розвитку і зміцнення духу. Ідея вистави виникла, коли я спостерігала, наскільки сильні жінки мене оточують, в тому числі у моїй власній родині, і міркувала про те, як народжується вибір - бути стійкими і захищати те, що важливо», - розповіла режисер Юлія Лопата.

У «Косачці» поєднуються сучасний танець і електронна музика, міф та реальність, минуле і теперішнє. Ця пластична вистава об’єднала незалежних українських хореографів, танцівниць, музикантів і майстринь візуального мистецтва.

«Ми досліджуємо явища, пов’язані з універсальною природою жінки, експериментуємо з артефактами часу, діджиталізуємо фольклорний спів і звучання бандури, яке для нас спеціально записав Володимир Войт», — сказала композиторка Олена Шикіна.

Разом з акторкою і вокалісткою Соломією Кириловою («Памфір», «Leopolis Night») вона виконає музику «Косачки» наживо.

Автор хореографії вистави - Галина Пеха, костюми створила художниця Ася Сутягіна, відома роботами в кіно («Додому», «Люксембург, Люксембург», «Мої думки тихі»).

Читайте також: У Києві показали сучасний балет «Д.І.М.» про вимушену міграцію

До постановки долучився й американський драматург Пол Барджетто, для якого це вже не перший досвід роботи з українськими митцями.

Прем’єра «Косачки» у столиці відбулася 3 грудня 2023 року. Найближчим часом команда покаже виставу двічі: 17 березня в Києві і 20 березня в Хмельницькому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-