У Києві показали сучасний балет «Д.І.М.» про вимушену міграцію

У Києві показали сучасний балет «Д.І.М.» про вимушену міграцію

Фото
Укрінформ
У Києві відбулася премʼєра сучасного балету «Д.І.М.» від театру INSHA Dance Company на сцені Міжнародного центру культури та мистецтв. 

Про це повідомляє Укрінформ.

«Це вистава про власний досвід, бо більшість українців так чи інакше пережили процес евакуації, термінового виїзду, залишення дому. Саме з цими емоціями ми вирішили працювати, адже це дуже важливо», - розповів про свій проєкт хореограф-постановник Ілля Мірошніченко.

У виставі використовується матеріал та європейський досвід творчих резиденцій, які дали можливість для масштабування ідеї до повноцінної великої вистави.

«Insha Dance Company» прагне просувати український танцювальний театр», - наголосив Мірошніченко.

За його словами, проєкт «Д.І.М.» виріс з вистави «М.H.O.T.F., або мій Дім на Двох Ногах» (2022, проєкт реалізований у межах програми резиденцій для митців з України за підтримки TanzHaus «TanzFaktur» та Kunststiftung NRW, Кельн, Німеччина).

Як повідомляв Укрінформ, сучасний балет на дві дії «Д.І.М.» на музику Віктора Рекало у виконанні артистів Insha Dance Company - є спільною роботою, створеною танцівником, хореографом, суперфіналістом шоу «Танцюють всі! 8 сезон», артистом балету Іллею Мірошніченком, а також Катериною Кузнецовою і виключно українськими митцями за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Стабілізаційного фонду культури від Goethe-Institut.

Читайте також: Український фільм «Порцелянова війна» узяв гран-прі на Sundance

«Д.І.М.» фокусується на тілесній рефлексії про дім, його фізичне та духовне значення, що він має для людей, вимушених покинути свою землю. А масштабна декорація дозволяє якомога предметніше осягнути весь символізм, яким насичена дія на сцені.

Композитор і віолончеліст Віктор Рекало на межі академічності та урбанізму створив ексклюзивний музичний твір для струнного квінтету, який звучав у виставі наживо.

Як повідомлялося, Insha Dance Company розпочала своє існування у 2019 році (Київ, Україна) як молодий творчий дует двох українських танцівників - Іллі Мірошніченка та Катерини Кузнецової. У 2022 році дует трансформувався в Insha Dance Company, метою якої є розвиток та популяризація танцювального театру в Україні через призму європейського досвіду. Глобально метою є створення умов для повернення професійних танцівників з-за кордону на українську сцену та створення конкурентоспроможного осередку для розвитку та роботи українських танцівників та хореографів вдома.

Фото надані пресслужбою проекту

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-