США запускають проєкт із захисту українських державних архівів

США запускають проєкт із захисту українських державних архівів

Укрінформ
Держдеп США започаткував проєкт із захисту та оцифрування колекцій Державної архівної служби України, який має на меті забезпечити збереження історії України через її архіви для майбутніх поколінь.

Про це йдеться на сайті Держдепу, передає Укрінформ.

Проєкт вартістю 645 000 доларів, що реалізується у співпраці з Міжнародним альянсом із захисту спадщини в зонах конфліктів (ALIPH), включає навчання співробітників архівів управлінню та оцифровуванню архівних документів, що перебувають під загрозою пошкодження або знищення через війну. «Матеріали, які будуть збережені, включають архівні документи українською мовою, які є важливими для ідентичності України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: МКІП пропонує організації ALIPH взяти під патронат зруйновані культурні пам'ятки для реставрації

В Державному департаменті додали, що ініціатива з відновлення культурної спадщини України має загальне фінансування 10,5 мільйона доларів. Вона надає пріоритет об'єктам і колекціям культурної спадщини, які безпосередньо постраждали від війни Росії в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні внаслідок російської агресії зруйновано 131 публічну бібліотеку, майже 750 потребують ремонту; за попередніми оцінками, під час повномасштабного вторгнення українські бібліотеки втратили понад 1,5 млн видань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-