Українська стрічка отримала матеріальний приз Berlinale

Українська стрічка отримала матеріальний приз Berlinale

Укрінформ
Кілька нових повнометражних кінопроєктів отримали грошові призи на Berlinale Co-Production Market 2024.

Серед них українська стрічка, передає Укрінформ з посиланням на сайт фестивалю.

Нагороду Eurimages Co-production Development Award у розмірі 20 тисяч євро отримали продюсери ForeFilms з України за проєкт «Дівчина, що кричить» (Screaming Girl) режисера Антоніо Лукіча. Нагороду вручив європейський кінофонд Eurimages для сприяння розвитку проєкту.

Фільм - це історія про дівчину, яка після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, опиняється в Ірландії й намагається там втілити свою мрію – стати актрисою. Несподівано з героїнею трапляються дивовижні, фантастичні події, які повністю руйнують її життя, які вона починає збирати із самого початку.

Берлінський ринок копродукції – одна з індустріальних ініціатив Берлінале разом із Європейським кіноринком, «Талантами Берлінале» та Світовим фондом кіно.

Читайте також: У німецькому постпредстві при ООН відбулася прем'єра документального фільму «Свобода у вогні»

Для участі у 21-му Berlinale Co-Production Market були відібрані 34 кінопроєкти з 27 країн. З них 17 проєктів зняти жінками. Загалом були подані 318 заявок.

21-й Берлінський ринок копродукції відбувся 17-21 лютого 2024 року паралельно з Берлінським кінофестивалем та Європейським кіноринком.

Фото: www.berlinale.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-