У німецькому постпредстві при ООН відбулася прем'єра документального фільму «Свобода у вогні»

У німецькому постпредстві при ООН відбулася прем'єра документального фільму «Свобода у вогні»

Фото
Укрінформ
У постійному представництві Німеччині при ООН у Нью-Йорку у вівторок було продемонстровано документальний фільм «Свобода у вогні» американського режисера Євгена Афінеєвського про російську війну проти України.

Як передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку, показ фільму організували МЗС і Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з представництвами низки країни при ООН – США, Великої Британії, Німеччини, Литви, Люксембургу, Польщі, за сприяння волонтерської організації «Разом для України».

В обговоренні фільму взяла участь одна з його героїнь – Анна Зайцева, яка провела зі своїм немовлям у підвалах Азовсталі 65 днів. Чоловік Анни – оборонець Маріуполя, який нині перебуває в російському полоні.

«Для мене це не просто дивитися якийсь голлівудський фільм, адже це моє життя, і багато українських родин мають таку саму трагічну історію», – сказала вона в коментарі Укрінформу.

Автор фільму, за його словами, ставив за мету показати західному глядачеві, що чинить Росія в Україні, аби згуртувати міжнародну спільноту для допомоги нашій країні.

«Мені важливо нагадати людям, що війна триває – не закінчується, а тільки наростає, – сказав він Укрінформу. – Якщо ми всі не об’єднаємося й не допоможемо Україні виграти цю війну, то завтра можемо залишитися без даху, без дому. Ця війна може увірватися в наші двері. Тому від самого початку повномасштабки я почав знімати фільм І продовжую це робити весь час. Стрічка оновлювалася тричі».

У фільмі у формі інтерв’ю з людьми, які пережили окупацію, військовими, журналістами на тлі кадрів, знятих в Ірпені, Бучі, Бородянці, Маріуполі, Києві, Харкові, показано звірства російських окупаційних військ та героїчний спротив українського народу.

Читайте також: Пресслужба 26-ї бригади зняла документальний фільм про Бахмут

Автор також робить екскурс у минуле – до Революції гідності, російської окупації Криму та частини Донбасу, показуючи причини ненависті кремлівської верхівки до України, яка стала на демократичний шлях розвитку.

Як повідомляв Укрінформ, українська стрічка «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова отримала премію Британської академії кіно та телевізійних мистецтв (BAFTA) в категорії «Найкращий документальний фільм».

Фото: Володимир Ільченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-