На Берлінале презентують 10 українських проєктів

На Берлінале презентують 10 українських проєктів

Укрінформ
У суботу, 17 лютого, в рамках 74-го Берлінського міжнародного кінофестивалю відбудеться захід «Український день», під час якого пройде презентація 10 українських проєктів, що перебувають на стадії виробництва.

Як передає Укрінформ, про це Державне агентство України з питань кіно повідомляє у Фейсбуці

«17 лютого о 18:00 у межах кіноринку Міжнародного кінофестивалю в Берліні відбудеться захід «Український день»/ UA INDUSTRY DAY, під час якого буде обговорено стан індустрії, знімальний процес в Україні за два роки повномасштабної війни», - йдеться в повідомленні.

Також під час події продюсери і режисери особисто презентують 10 українських проєктів, що перебувають на стадії виробництва. 

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого в Берліні урочисто відкрився 74-й Міжнародний кінофестиваль Berlinale

У рамках фестивалю, який проходитиме до 25 лютого, будуть представлені в різних категоріях стрічки трьох українських режисерів.

Читайте також: Письменниця Оксана Забужко увійшла до складу міжнародного журі Берлінале

Зокрема, відбудеться світова прем'єра повнометражного ігрового фільму Романа Бондарчука «Редакція», який був знятий ще до початку повномасштабної війни. Після початку російського вторгнення матеріали фільму вдалося вивезти в Німеччину на зберігання. Режисер монтажу Віктор Онисько загинув на війні.

У межах програми Forum відбудеться прем'єра стрічки «Мирні люди» Оксани Карпович, у програмі Panorama Dokumente Світлана Ліщинська представить свою роботу «Трохи чужа».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-