Росія вщент зруйнувала 50 українських закладів мистецької освіти

Росія вщент зруйнувала 50 українських закладів мистецької освіти

Укрінформ
За час повномасштабного вторгнення Росія вщент зруйнувала 50 закладів мистецької освіти в Україні.

Як передає Укрінформ, про це сказав, взявши участь у форматі онлайн, т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час Всесвітньої конференції з освіти в галузі культури та мистецтв в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати), повідомляє пресслужба МКІП.

«Я вірю в те, що наша гуманітарна співпраця, спрямована виключно на мирні цілі, на духовне зростання людей, дозволить українським дітям і викладачам, а надалі — і видатним митцям, долучитися до загальнокультурного світового процесу на рівних і доповнити його творами, які складуть спадщину всього людства», — сказав Карандєєв.

Він зазначив, що наразі в Україні налічується 1250 муніципальних мистецьких шкіл, 6 державних мистецьких ліцеїв, 45 муніципальних та 14 державних мистецьких коледжів, академій, університетів.

Читайте також: Для роботи на деокупованих територіях потрібні кілька тисяч людей зі сфери культури - Карандєєв

Карандєєв також підкреслив, що через війну Україна не може сповна реалізувати освітню діяльність. Так, тільки за останні два роки Росія повністю зруйнувала 48 мистецьких шкіл та два коледжі. Водночас 72 мистецькі школи і один державний ліцей зазнали пошкоджень. Наразі в тимчасовій окупації перебувають 113 шкіл та 6 коледжів. Навчальний процес у багатьох випадках підтримується завдяки онлайн-освіті.

«Сподіваюсь, що після завершення війни, після нашої перемоги, ми зможемо повноцінно долучитися до величезної культурно-освітньої спадщини Європи — до шкіл і вишів, які сьогодні багато в чому подають нам приклад організації навчально-мистецького процесу», — додав т.в.о. міністра.

Читайте також: Італія дає €500 тисяч на відновлення Спасо-Преображенського собору в Одесі - угода з ЮНЕСКО

Зазначається, що конференція в Абу-Дабі зібрала профільних міністрів з усього світу задля затвердження Рамкової програми ЮНЕСКО з освіти в галузі культури та мистецтв. Цей документ слугуватиме інструментом для держав-членів під час формування інтегрованих стратегій та політик, що закріплюють культурний аспект в освітніх програмах.

Як повідомлялося, внаслідок російської агресії в Україні постраждали 902 пам’ятки культурної спадщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-