Для роботи на деокупованих територіях потрібні кілька тисяч людей зі сфери культури - Карандєєв

Для роботи на деокупованих територіях потрібні кілька тисяч людей зі сфери культури - Карандєєв

Укрінформ
Кадровий резерв сфери культури для роботи на деокупованих територіях України має налічувати кілька тисяч людей.

Про це т.в.о міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв сказав в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна», передає Укрінформ.

«В оновленій структурі міністерства утворений підрозділ, уповноважений займатися питаннями відновлення і культурної деокупації. Його фахівці працюють над формуванням кадрового резерву. Ми повинні бути готові на той момент, коли потрібно буде організовувати роботу культурних інституцій, організовувати роботу системи культури вже з готовими кадровими пропозиціями. Цих людей ми готуємо. Багато хто з них вже знає про те, куди вони хочуть поїхати. Переважно ми спираємося на переселенців, які мають бажання повернутися на свою малу батьківщину і продовжити роботу у сфері культури», - сказав Карандєєв.

За його словами, це мають бути працівники, які готові приїхати і одразу здійснювати роботу щодо відновлення української тематики в репертуарах театрів, на книжкових полицях у бібліотеках, у роботі клубів.

Читайте також: У Раді створюють робочу групу щодо захисту культурної спадщини - Шуляк

«Ми розраховуємо на те, що кілька тисяч таких спеціалістів нами мають бути зібрані в базі даних і підготовлені. Вони мають розуміти, в який регіон вони поїдуть, знати цей регіон, вивчити його потреби, розуміти, що їм треба буде зробити, якими алгоритмами діяти. І мова йде не тільки про працівників закладів культури, а й представників влади, зокрема, працівників відділів культури в районних адміністраціях, в територіальних громадах», - додав Карандєєв.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово окупованих територіях України наразі залишається понад 20 тисяч пам'яток культури національного та місцевого значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-