Зеленська відкрила українську книжкову поличку в Монреалі

Зеленська відкрила українську книжкову поличку в Монреалі

Фото
Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська відкрила у Монреалі книжкову поличку з українськими книжками, загалом таких поличок у світі уже 190 - у 46 країнах.

Про це дружина Президента розповіла у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Нині ж рада відкрити в Монреалі українську книжкову поличку як частину свого всесвітнього проєкту з популяризації української літератури. Понад 190 таких поличок доступні вже в бібліотеках 46 країнах світу", - написала Зеленська.

Вона зауважила, що особливість канадської полички в тому, що вона складається з дитячої літератури. "Тепер десятки українських сімей десь у Монреалі, почувши від дитини: «Почитай мені казку», зможуть ознайомити її з чудовими творами сучасних українських авторів. А домашні вечори тут, у Канаді, точно стануть більш українськими", - зазначила Перша леді.

Вона розповіла, що українські книжки в Канаді оселилися давно – певно, ще разом із першою українською діаспорою, понад 120 років тому, а в самому Монреалі є і бульвар Тараса Шевченка, і вулиця та парк Івана Франка. "Ці письменники не були тут особисто, але точно принесли сюди український дух і стали важливою частиною канадського спільного духу", - сказала Зеленська.

Перша леді також нагадала, що за перші місяці нового року нові українські полички дитячої літератури з’явилися також в Іспанії, де 31 січня Генеральне консульство в Барселоні передало понад 200 книжок Публічній бібліотеці міста Пальма-де-Майорка «Кан Салес», та в Угорщині, де 1 лютого українську книжкову поличку відкрили одразу у двох закладах: у бібліотеці ім. Петера Меліуса в місті Дебрецен і в Обласній та міській бібліотеці ім. Жігмонда Моріца міста Ніредьгаза.

Читайте також: В Угорщині відкрили нові Українські книжкові полички

Зеленська висловила вдячність усім причетним до популяризації української літератури. За її словами, це, звісно, не просто читацький проєкт, адже в умовах боротьби за виживання, у яких опинилась Україна, книжки теж потужний засіб боротьби. Тож вони, підкреслила Перша леді, перетинають кордони, щоб знаходити розуміння, безпеку, свідчити й розповідати про нас, а також підтримувати українських людей – дорослих і дітей, – як робили це завжди.

Як повідомляв Укрінформ, проєкт "Книжки без кордонів" реалізується під патронатом Першої леді Олени Зеленської, спільно із МКІП, Міністерством закордонних справ та Українським інститутом книги.

Фото: Телеграм Олена Зеленська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-