У Києві покажуть мистецький проєкт, присвячений видатним діячам України та світу

У Києві покажуть мистецький проєкт, присвячений видатним діячам України та світу

Афіша
Укрінформ
У Києві від лютого по квітень проходитиме мистецький проєкт «Людина і час», присвячений видатним діячам України, в якому через долі великих особистостей глядачі зможуть дослідити та переосмислити власні переживання та шлях.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на творців проєкту.

«У важкі та кризові для нації періоди ми можемо обіпертися на культуру та переосмислити досвід та боротьбу минулих поколінь. Якщо уявити, що все, що зараз відбувається з українцями, - це шлях, то культура тут може виступати як компас, що здатен показати напрямок, підсвітити наші сильні сторони. Один із таких способів - історії про видатних постатей, чия доля йде всупереч історії», - зазначила автор проєкту, режисер заслужена артистка України Олена Лазович.

Проєкт включає вісім вистав та перформативних заходів. Протягом кількох місяців глядачі зможуть надихнутися біографіями легендарних постатей української та світової культури: українських поетів Василя Стуса, Олени Теліги, Ліни Костенко, Лесі Українки, нідерландського художника Вінсента ван Гога, шведської письменниці Астрід Ліндгрен.

За словами Лазович, однією з цілей проєкту «Людина і час» було бажання через долі видатних особистостей дослідити та переосмислити власні переживання та шлях. Через вистави проєкту артисти і глядачі будуть досліджувати живий досвід в особистій зустрічі.

Читайте також: У Польському театрі у Варшаві відбулися читання «Війна 2022»

Проєкт «Людина і час» відкриється 14 лютого в Pochayna Event Hall, де актори Майстерні Олени Лазович покажуть музично-поетичний вечір про кохання “Ti Amo”, 23 лютого продовжиться виставою “Ван Гог. Листи до брата Тео”, а 28 лютого пройде вистава “Леся Українка. Вершники мрій”.

Також до циклу «Людина і час» увійдуть вистави і перформативні заходи: «Пісня Орфея. Василь Стус», «Олена Теліга. Повернення», «Астрід знайомиться з Пеппі». Відбудуться й поетичні вечори: «Вечір сучасної української поезії», де прозвучать вірші сучасників (Сергія Жадана, Юрія Іздрика, Марини Пономаренко, Мирослава Лаюка, Іри Цілик, Марисі Нікітюк, Артема Чеха, Максима Кривцова, Павла Вишебаби, Галини Крук, Юрія Андрухович та інших), та вечір «Ліна Костенко».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-