У Львівській філармонії відбудеться «Вечір прем’єр»

У Львівській філармонії відбудеться «Вечір прем’єр»

Укрінформ
У Львівській національній філармонії 2 лютого представлять дев’ять премʼєр сучасної симфонічної музики. Лунатимуть твори композиторів Японії, Греції, Італії та США.

Про це Укрінформу повідомила пресслужба Львівської національної філармонії ім. Мирослава Скорика.

“Ця програма є унікальною не лише премʼєрами – вечори симфонічної музики асоціюються в нас з творами великих форм: симфоніями, концертами для соло з оркестром, поемами. Однак оркестр та солісти готують ще один сюрприз – звучатимуть мініатюри. До оркестрових мініатюр композитори звертаються не так часто: не кожному й до снаги настільки лаконічно викласти думку. Також таке різноманіття є чудовим доказом того, що сучасна музика є дуже багатогранною і кожен в ній зможе відшукати звучання до душі”, – зазначили у філармонії.

"Вечір премʼєр" відбудеться 2 лютого о 19:00 за участі Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії на чолі з диригентом – Володимиром Сивохіпом та солістами: Івоною Глінкою та Володимиром Веретельником. Виконуватимуть твори композиторів Японії, Греції, Італії та США.

Читайте також: У Львівському органному залі пролунає П’ята симфонія Бетховена в інтерпретації японського диригента

Спеціально для виконання премʼєр до Львова приїздить відома польська флейтистка, інтерпретаторка нової та експериментальної музики – Івона Глінка. Її майстерність стала натхненням для колосальної кількості композиторів Європи, Азії та Америки, які написали для неї понад сто творів.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській філармонії відбувся благодійний аукціон "Сила мистецтва 2.0", на якому зібрали 2,2 млн грн на безпілотник для військових.

Фото із соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-