У Львівському органному залі пролунає П’ята симфонія Бетховена в інтерпретації японського диригента

У Львівському органному залі пролунає П’ята симфонія Бетховена в інтерпретації японського диригента

Укрінформ
У Львівському органному залі відбудеться концерт «Симфонічний вечір. Такуя Шігешіта», під час якого пролунає Пʼята симфонія Людвіга ван Бетховена під егідою японського диригента Такуї Шігешіти.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«3 лютого о 19:00 у Львівському органному залі відбудеться концерт «Симфонічний вечір. Такуя Шігешіта», під час якого Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії виконає Пʼяту симфонію Людвіга ван Бетховена під егідою японського диригента Такуї Шігешіти», - йдеться у повідомленні.

У МКІП підкреслюють, що Симфонія №5 є визнаним шедевром, який вражає своєю емоційністю й драматизмом, також він є свідченням незламності людського духу. Цей твір розповідає про сам тріумф, про кожну важко здобуту перемогу, яка коли-небудь була чи буде.

Зазначається, що концерт — не перший спільний виступ Такуї Шігешіти з Луганським оркестром. У 2023 році японський диригент приїздив в Україну, де разом із українськими музикантами виконав Симфонію №8 соль мажор Антоніна Дворжака та Симфонію №10 Михайла Вербицького у Львівському органному залі.

З Луганським симфонічним оркестром Такуя Шігешіта познайомився завдяки Курту Шміду, головному гостьовому австрійському диригенту оркестру, який протягом багатьох років виступає з музикантами з України.

Такуя Шігешіта (Takuya Shigeshita) народився в Токіо, навчався у музичному коледжі Кунітачі, де здобув ступінь бакалавра. Має понад 25-річний досвід диригування, є лавреатом численних диригентських конкурсів. Обіймає посаду заступника генерального директора Всеяпонської федерації оркестрів середніх шкіл. Викладає у музичній школі Канто Гакуїн, є організатором та керівником Orchestra Club.

Читайте також: У Парижі відбулася конференція про українське мистецтво під час війни

Як повідомлялося, у Львівському органному залі відбудеться світова прем’єра твору видатного українського композитора Леоніда Грабовського STR-O(r)GAN.

Фото: lviv.travel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-