У Харкові відзначили 60-річчя творчої діяльності народної артистки Світлани Коливанової

У Харкові відзначили 60-річчя творчої діяльності народної артистки Світлани Коливанової

Фото
Укрінформ
У Харківському національному академічному театрі опери та балету імені Миколи Лисенка відбувся концерт-вітання з нагоди 60-річчя творчої діяльності народної артистки України Світлани Коливанової.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У ХНАТОБ відбувся концерт-вітання з нагоди 60-річчя творчої діяльності народної артистки України Світлани Коливанової. Світлана — талановита балерина, народна артистка України, почесна громадянка Харкова, головна балетмейстерка театру. 27 січня далекого 1964 року вона вперше вийшла на підмостки театру і разом зі своїм чоловіком, Теодором Попеску, завоювала серця поціновувачів балету", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з вітальним словом виступив генеральний директор-художній керівник театру, заслужений діяч мистецтв України Ігор Тулузов. Він також зачитав привітання від глави МКІП Ростислава Карандєєва та вручив Подяку.

Крім того, привітання народна артистка отримала від своїх учнів, а від колег — творчого колективу Схід Опера — прозвучав «Щедрик» М. Леонтовича у виконанні оркестру, Наталії Бабарук та артистів балету.

"Вальс з опери «Фауст» Ш. Гуно та «Многая літа» заспівали артисти хору під керуванням Олексія Чернікіна. «Фламенко» глядачі побачили у виконанні артистів балету. Оркестр під орудою Юрія Яковенка зіграв канкан Ж. Оффенбаха. А у фіналі солісти театру заспівали Застільну пісню з опери Дж. Верді «Травіата»", - додають у міністерстві.

Читайте також: У Харкові відкрилася виставка Гамлета Зіньківського «Незавершений 2023-й»

Світлана Коливанова - українська артистка балету, народна артистка України з 1968 року. Працювала в оперних театрах Києва та Ташкента. З грудня 1963 року стала провідною солісткою балету Харківського академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка. З 1997 року Світлана Коливанова обіймає посаду головного балетмейстера (художнього керівника балету) ДП “Харківський національний академічний театр опери та балету імені М.В. Лисенка”.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві відкрилася виставка «Прийшли, заспівали, перемогли!», що присвячена історії світових гастролей Української республіканської капели та міжнародного тріумфу «Щедрика» Миколи Леонтовича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-