На Ґетеборзькому кінофестивалі цьогоріч покажуть чотири українські фільми

На Ґетеборзькому кінофестивалі цьогоріч покажуть чотири українські фільми

Укрінформ
У програмі 47-го Ґетеборзького міжнародного кінофестивалю, який пройде з 26 січня до 4 лютого 2024 року у Швеції, запланований показ чотирьох українських фільмів.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Державне агентство України з питань кіно.

Зокрема, у секції International Competition буде представлена драма «Ти мене любиш?» режисерки Тоні Ноябрьової, створена за підтримки Держкіно.

Стрічка розповідає про дорослішання 17-річної Кіри на тлі розпаду СРСР. Дівчина стає свідком розлучення батьків, розпаду однієї країни та народження іншої.

Ще три українські фільми потрапили до секції Voyage.

Читайте також: Український іронічний детектив «Ля Палісіада» виходить у прокат

Це «Дім за склом» режисера Тараса Дроня, створений за підтримки Держкіно.

Фільм розповідає про історію архітекторки Вікторії, життя якої кардинально змінюється після того, як її донька зникає зі своїм хлопцем, звинуваченим у торгівлі наркотиками. Вікторія починає розслідування і намагається довести невинуватість доньки, щоб зберегти свою бездоганну репутацію та не втратити важливий проєкт.

Стрічка «Фото на памʼять» режисерки Ольги Черних, знята у копродукції України, Німеччини та Франції.

Це фільм про довгий шлях однієї родини крізь війну, зокрема — про пошуки способів пережити втрати, яких зазнали три покоління жінок у сім'ї режисерки: вона сама, її мати та бабуся, яка залишається в окупації.

«Фотофобія» режисерів Івана Остроховського та Павола Пекарчика.

Сюжет драми розповідає про 12-річного Нікі, який з родиною живе на станції харківського метро. Тут вони ховаються від війни. Саме тому для сім'ї Нікі денне світло - синонім смертельної небезпеки, і хлопчику не дозволяють виходити назовні.

Читайте також: Драму «Назавжди-Назавжди» покажуть на кінофестивалів у Тромсе

Як повідомлялося, Ґетеборзький кінофестиваль - щорічний міжнародний кінофестиваль у Швеції, який проводять із 1979 року. Він є найбільшим кінофестивалем у скандинавських країнах і найважливішою подією кіноіндустрії Північної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-