Український іронічний детектив «Ля Палісіада» виходить у прокат

Український іронічний детектив «Ля Палісіада» виходить у прокат

Фото
Укрінформ
Із 11 січня на екрани кінотеатрів виходить дебютна повнометражна стрічка Філіпа Сотниченка «Ля Палісіада».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на творців фільму.

«Дія фільму відбувається у 1996 році, незадовго до мораторію на смертну кару. Двоє друзів – детектив міліції та судовий психіатр, розслідують вбивство колеги. Колись давно вони обидва були закохані у вдову загиблого. Занурені в заплутану справу й давно забуті спогади, вони створюють майбутнє, у якому мають жити їхні діти, успадкувавши нереалізовані прагнення батьків», - розповіли творці кінострічки.

Команда працювала над фільмом 5 років. Для відтворення естетики часу, костюмів, декорацій та навіть характерів персонажів творці відштовхувались від архівних матеріалів та використали знімальну техніку саме того періоду — все, аби створити атмосферу українських 90-х.

Читайте також: Український детектив «Ля Палісіада» здобув головну нагороду Туринського кінофестивалю

Стрічку «Ля Палісіада» знято у жанрі «пострадянський іронічний детектив». Фільм створено кінокомпаніями «ВІАТЕЛ» та «Сучасне українське кіно». Розробку проєкту підтримав Український культурний фонд, фінансову підтримку виробництва було отримано від Державного агентства України з питань кіно, постпродакшн профінансував Гетеборзький кінофонд (Швеція).

Режисер та сценарист Філіп Сотниченко. У ролях: Андрій Журба, Новруз Пашаєв, Олександр Пархоменко, Валерія Олейнікова, Олена Мамчур, Олена Рожкова, Олександр Малєєв, Степан Барабаш, Сергій Лузановський, Олександр Мавріц, Ярема Малащук, Сана Шахмурадова.

Читайте також: Український фільм «Ля Палісіада» номінували на премію Європейської кіноакадемії

Як повідомляв Укрінформ, фільм «Ля Палісіада» вже отримав визнання критиків та журі міжнародних кінофестивалів, зокрема, здобув головну нагороду Туринського кінофестивалю, став найкращим фільмом Вільнюського міжнародного кінофестивалю Kino Pavasaris, отримав нагороду на Роттердамському міжнародному кінофестивалі, а також був номінований на премію Європейської кіноакадемії у номінації «Відкриття року».

Фото надані командою фільму

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-