Фільм-претендент на «Оскар» від Німеччини вийде у обмежений прокат в Україні

Фільм-претендент на «Оскар» від Німеччини вийде у обмежений прокат в Україні

Укрінформ
Претендент на «Оскар» німецька драма «Учительська», що вже здобула призи Берлінале та Німецької кінопремії, вийде в обмежений прокат у низці кінотеатрів України.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Головну роль у стрічці виконала акторка Леоні Бенеш, відома за своїми роботами в серіалах «Корона» й «Вавилон-Берлін». Нещодавно «Учительську» відібрали в шортлист премії «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний фільм», - розповіли в кінокомпанії «Артхаус Трафік».

Уже вийшов український трейлер стрічки.

Головна героїня фільму «Учительська» — молода вчителька-ідеалістка Карла Новак. Коли одного з учнів школи підозрюють у крадіжці, вона вирішує докопатися до суті справи. Однак її на перший погляд безневинні дії згодом призводять до непередбачуваних наслідків. Події розгортаються за найгіршим сценарієм, викриваючи всі негативні риси системи освіти, впливу вчителів, батьків та учнів одне на одного. Одна драматична подія перетворюється на психологічну війну, а Карла опиняється між своїми ідеалами та шкільною системою, де наслідки її дій загрожують зламати її саму.

Режисер і співавтор сценарію Ількер Чатак - володар студентського «Оскара» 2015 року за короткометражну стрічку «Садакат». Оператор Джудіт Кауфманн відома своєю роботою над фільмом «Корсет» про австрійську імператрицю Сіссі.

Читайте також: Мстислава Чернова номінували на премію Американської гільдії режисерів за фільм «20 днів у Маріуполі»

Світова прем’єра «Учительської» відбулася на Берлінському міжнародному кінофестивалі 2023 в секції «Панорама», до якої відбирають стрічки з яскраво вираженим політичним, гендерним або соціальним контекстом.

Стрічка була номінована за найкращі жіночу роль та сценарій на премію Європейської кіноакадемії. Крім того, фільм здобув відразу п’ять нагород Німецької кінопремії: за найкращий фільм, режисерську роботу, жіночу роль, сценарій і монтаж.

Оцінка фільму на IMDb становить 7,5 з 10. Рейтинг на платформі Rotten Tomatoes — 98% із відзнакою «Сертифікована свіжість», яка присуджується фільмам із найкращими рецензіями; на Metacritic — 84 бали зі 100.

Українська прем’єра відбулася на 29-му кінофестивалі «Нове німецьке кіно».

Як повідомлялося, Американська телевізійна академія оголосила переможців 75-ї премії «Еммі», яка вважається телевізійним аналогом «Оскара».

Фото: Arthouse Traffic

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-