Український детектив «Ля Палісіада» здобув головну нагороду Туринського кінофестивалю

Український детектив «Ля Палісіада» здобув головну нагороду Туринського кінофестивалю

Укрінформ
Повнометражний дебютний фільм українського режисера Філіпа Сотниченка «Ля Палісіада» здобув головну нагороду Туринського кінофестивалю.

Про це повідомило Державне агентство України з питань кіно, передає Укрінформ.

«Цього разу фільм став найкращим фільмом на 41-ому Torino Film Festival, що вважається другим найбільшим і важливим фестивалем в Італії після Венеції. Вітаємо команду фільму з перемогою», – зазначили у відомстві.

На фестивалі стрічку представляв виконавець однієї з головних ролей – Новруз Хікмет. Він же був у команді проєкту другим режисером.

Як зауважили в Держкіно, «Ля Палісіада» є фільмом про часи 1996 року. За п'ять місяців до мораторію на смертну кару двоє старих друзів – детектив міліції і судовий психіатр – розслідують убивство свого колеги. Колись вони обидва були закохані у вдову загиблого. Занурені в заплутану справу та в давно забуті спогади, друзі створюють майбутнє, де мають жити їхні діти, успадкувавши нереалізовані прагнення батьків.

У кінопрокат фільм «Ля Палісіада» виходить з 11 січня наступного року.

Читайте також: Фестиваль короткометражних фільмів KISFF пройде у чотирьох містах

Як повідомлялося, іронічний детектив «Ля Палісіада» створений за підтримки Держкіно. Режисером та сценаристом стрічки є член Української кіноакадемії Філіп Сотниченко.

«Ля Палісіада» була представлена на 29-му Міжнародному кінофестивалі в Сараєво (Боснія та Герцоговина) у категорії ігрових повнометражних фільмів. Стрічка принесла Сотниченку найвищу нагороду фестивалю – «Серце Сараєво» – за найкращу режисуру.

Оператор стрічки Володимир Усик здобув відзнаку на Ukraina Festiwal Filmowy у Варшаві.

Читайте також: У рамках Дитячого кіноклубу в Естонії відбудуться покази українських фільмів

Також «Ля Палісіада» номінована на премію Європейської кіноакадемії в категорії «Відкриття року – приз FIPRESCI».

Реалізована стрічка за підтримки Українського культурного фонду, Державного агентства України з питань кіно та Гетеборзького кінофонду. Міжнародна промоція відбувалася за підтримки Українського інституту та фонду Eurimages.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-