Меломани в Німеччині розпочинають проєкт підтримки української класичної музики

Меломани в Німеччині розпочинають проєкт підтримки української класичної музики

Укрінформ
Українські музиканти в Німеччині разом із німецькими меломанами розпочинають проєкт підтримки української класичної музики.

Про це Укрінформу розповіла ініціатор проєкту, піаністка Тетяна Шиліна-Лєнк.

За її словами, нещодавно створена асоціація «Ukraine.Musik.Futurum» має за мету збереження і розповсюдження у Німеччині української класичної музики.

«Нашим першим проєктом буде аудіоантологія української класичної фортепіанної музики XVIII-ХХІ століть у виконанні відомих в Європі і в світі українських піаністів», - пояснила Шиліна-Лєнк.

За її словами, проєкт некомерційний. Поширювати його планується через медіаресурси, зокрема радіо, і організацію концертів.

«Ми - українські музиканти, які поставили собі метою зробити розмаїття та красу української класичної музики відомою в Німеччині. Музика України здебільшого невідома в Європі, оскільки її пригнічували, заперечували та забороняли протягом століть російського панування. Зараз не лише життя, але й культура України знову стикаються із загрозою», - зауважила піаністка.

Планується аудіозапис фортепіанних творів українських композиторів XVIII-ХХІ століття у виконанні всесвітньо відомих українських піаністів, а також концерти української класичної музики та музикознавчі дослідження.

Наразі активісти проводять краудфандінг. План - зібрати 11 тисяч євро на запис, виконання та дослідження української класичної музики, що перебуває під загрозою зникнення.

Читайте також: Україна і Німеччина розвиватимуть звʼязки між культурними закладами - Карандєєв

Як повідомляв Укрінформ, унікальні середньовічні твори Гази ІІ Герая хана, які не виконувалися упродовж багатьох століть, прозвучали в Українському домі у виконанні камерного складу симфонічного оркестру "Київ-Класик" під орудою Германа Макаренка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-