Нагородили переможців всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Спадщина - безцінний дар»

Нагородили переможців всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Спадщина - безцінний дар»

Фото
Укрінформ
У столиці відбулося нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Спадщина - безцінний дар».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, нагородження відбулось у музеї «Будинок Митрополита» на території Софії Київської.

Конкурс проводився з метою привернення уваги до захисту і збереження культурної спадщини, її популяризації, розвитку пізнавального інтересу в дітей та виховання почуття поваги і дбайливого ставлення до історичних та культурних цінностей.

«Ми хочемо, щоб наша молодь відчувала себе українцями і вивчала історичну спадщину не просто з історичних будівель, а щоб вони намагалися зберегти нашу культурну спадщину, придумували нові наративи для її використання», - сказала директор Українського державного інституту культурної спадщини Ірина Прокопенко.

У цьому році участь у конкурсі взяли діти з різних куточків України, в тому числі дітки-переселенці, зокрема зі східних регіонів.

Представлені 73 роботи оцінювалися за п’ятьма критеріями: відповідність тематиці, цілям і завданням конкурсу; майстерність і якість виконання робіт; оригінальність і естетика сюжету і виконання; художній рівень роботи; складність виконання роботи.

Журі визначило 10 переможців у двох категоріях: віком від 6 до 12 років та від 13 до 17 років.

У віковій категорії 6-12 років І місце здобули Євгенія Сєрьожкіна з роботою «Святогірський монастир» і Єжова Вікторія з роботою «Обереги»; ІІ місце - Ірина Жулковська з роботою «Кам'янецька фортеця»; ІІІ місце - Анна Гича з роботою «Собор різдва Богородиці».

Читайте також: Держкіно планує відновити конкурси на зйомки фільмів і визначати їхню тематику

У віковій категорії 13-17 років І місце здобули Валерія Вдовенко з роботою «Пам'ятник засновникам Києва», Ксенія Ласькова з роботою «Козацького роду нема переводу», Ольга Нешпор з роботою «Бережімо нашу спадщину!», Анна Сергієнко з роботою «Ангели - охоронці святої спадщини»; ІІ місце - Максим Лісовий з роботою «Каплиця всіх святих на Мар’їній горі»; ІІІ місце - Єлизавета Коношенко з роботою «Кам'янець-Подільський».

У Києві нагородили переможців всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Спадщина - безцінний дар» / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Крім того, директор Українського державного інституту культурної спадщини Прокопенко відзначила дітей за спеціальними нагородами в номінаціях: «Незвідана перлина» та «Крихітка Зіронька». Також сюрприз-призи отримали декілька учасників від Командира «Зондер» 2-го стрілецького батальйону 3-ої Окремої штурмової бригади та окремі нагороди від інших членів журі.

Читайте також: У Вінниці відкрили виставку поштових марок воєнного часу

Конкурс проходить за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Всі роботи учасників виставлені у Музеї «Будинок митрополита», розташований на території Національного заповідника «Софія Київська», де кожен бажаючий може з ними ознайомитись.

Згодом роботи юних митців будуть передані на благочинний аукціон, де будуть зібрані кошти для 2-го стрілецького батальйону 3-ої Окремої штурмової бригади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-