Перша леді відвідала концерт «Незламній Україні присвячується» у Львівській опері

Перша леді відвідала концерт «Незламній Україні присвячується» у Львівській опері

Фото
Укрінформ
Перша леді Олена Зеленська відвідала концерт «Незламній Україні присвячується», що пройшов 17 грудня у Львівському театрі опери та балету.

Про це у Фейсбуці повідомила Львівська ОВА, передає Укрінформ.

Диригувала оркестром канадійка українського походження Кері-Лінн Вілсон.

«Подію відвідала перша леді України Олена Зеленська. Вона обговорила з відомою канадійською диригенткою та її чоловіком, керівником Метрополітен–опери у Нью-Йорку Пітером Гелбом, майбутню культурну співпрацю, зокрема можливий виступ Ukrainian Freedom Orchestra під час Олімпіади 2024 року в Парижі», - йдеться в повідомленні.

На концерті слухачі почули нову інтерпретацію Дев`ятої симфонії Бетховена. Зокрема, її фінал – «Ода до радості» (відома як гімн ЄС) – прозвучав у перекладі українською. Окрім цього, відбулась сучасна українська премʼєра – «Nova».

Олена Зеленська відвідала концерт «Незламній Україні присвячується» у Львівській опері / Фото: Львівська обласна державна адміністрація

Читайте також: Зеленська зустрілася з главою Ukrainian Freedom Orchestra - говорили про виступ на Олімпіаді-2024

Зазначається, що Кері-Лінн Вілсон вже вдруге диригувала оркестром Львівської опери. Диригентка підтримує Україну з початку повномасштабного російського вторгнення – 14 березня 2022 року в Метрополітен-опері провели «Концерт для України» (Concert for Ukraine). Тоді Кері-Лінн Вілсон очолила Український оркестр свободи (Ukrainian Freedom Orchestra), який дав роботу та самовираження більш як 80 українським музикантам, зокрема й вимушеним переселенцям.

«Зараз їхні концертні програми завжди містять український репертуар. Крім того, Метрополітен-опера запровадила для українських музикантів стажування», - додали в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові проведуть в останню путь колишнього директора Львівської національної опери Тадея Едера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-