Бідний: Консультуватимемося із вищим політичним керівництвом щодо участі України в Олімпіаді

Бідний: Консультуватимемося із вищим політичним керівництвом щодо участі України в Олімпіаді

Укрінформ
Виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний прокоментував рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустити росіян та білорусів до Олімпійських ігор-2024 у Парижі під нейтральним прапором.

Відповідне звернення Матвія Бідного наводить пресслужба Міністерства молоді та спорту України, передає Укрінформ.

«Рішення Виконкому МОК дозволити російським та білоруським спортсменам ховатись за фейковою нейтральністю – безвідповідальне. Лише днями Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах та анонсував, що відповідне рішення МОК буде ухвалювати лише у березні наступного року. Ми зі свого боку пояснювали міжнародним партнерам та олімпійському комітету, що російські спортсмени мають такі ж паспорти, що й окупанти, які вбивають українців. А це означає, що вони несуть частину відповідальності за смерті українців.

У час війни не вдасться ховатися за білим прапором «нейтральності». Нейтральність у часи, коли у Європі триває найкривавіша війна з часів Другої світової й одна нація намагається знищити іншу – означає безвідповідальність та мовчазне потурання вбивцям. Ми рішуче засуджуємо безвідповідальне рішення членів Виконкому Міжнародного олімпійського комітету. Єдина держава, яка тричі порушувала олімпійське перемирʼя – росія.

Єдина держава, яка намагається провести альтернативу Олімпіаді – росія. Єдина держава, яка погрожує приїхати на Олімпіаду на танках – росія. Що ще має зробити росія – кого ще має вбити росія, щоб Міжнародний олімпійський комітет нарешті зняв рожеві окуляри щодо країни-терористки?

Щодо участі України в Олімпійських та Паралімпійських іграх 2024 року: ми ухвалимо рішення пізніше, після того, як проведемо консультації з українською спортивною спільнотою та вищим політичним керівництвом країни», – йдеться в заяві Бідного.

Росіяни та білоруси зможуть виступати в особистих стартах на паризьких Іграх, команди не будуть допущені до змагань.

Читайте також: МОК допустив росіян та білорусів до Олімпійських ігор-2024 під нейтральним прапором

Як повідомлялося, Олімпіада-2024 пройде з 26 липня по 11 серпня.

Фото: facebook.com/minmolodsport

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-