Україну обрали віцеголовою Комітету ЮНЕСКО із захисту культурної спадщини у разі збройного конфлікту

Україну обрали віцеголовою Комітету ЮНЕСКО із захисту культурної спадщини у разі збройного конфлікту

Укрінформ
Україну вперше обрано на посаду віцеголови Комітету ЮНЕСКО із захисту культурних цінностей у разі збройного конфлікту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

«Україна вперше стала Віце-головою Комітету ЮНЕСКО із захисту культурних цінностей у разі збройного конфлікту. Це ще одна перемога української культурної дипломатії. Ми щиро вдячні нашим міжнародним партнерам з ЮНЕСКО за ще одне рішення на користь захисту українською спадщини, яка є частиною світової культури. Такі події об’єднують нації!» – сказав т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Як зазначається, обрання відбулося під час 18-го засідання Комітету ЮНЕСКО з захисту культурних цінностей у разі збройного конфлікту.

Зокрема, Комітету була представлена доповідь Секретаріату ЮНЕСКО щодо дій та допомоги, наданої Україні. Ця доповідь включала інформацію про супутниковий моніторинг стану культурної спадщини України, проведений місіями ЮНЕСКО для оцінки збитків, завданих російською агресією.

Читайте також: ЮНЕСКО надало посилений захист ще п’ятьом об'єктам культурної спадщини України

Також розглядалася технічна допомога ЮНЕСКО органам влади України у забезпеченні заходів надзвичайного характеру для захисту культурної спадщини, і допомога у здійсненні інвентаризації об’єктів культурної спадщини, включених до Списку ЮНЕСКО під посиленим захистом.

За результатами розгляду доповіді було ухвалено рішення Комітету ЮНЕСКО із захисту культурних цінностей у разі збройного конфлікту.

Як повідомлялося, Комітет ЮНЕСКО із захисту культурної спадщини у випадку збройного конфлікту затвердив рішення внести ще п’ять об’єктів культурної спадщини України до Міжнародного переліку культурних цінностей, які перебувають під тимчасовим посиленим захистом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-