Фестиваль короткометражних фільмів KISFF пройде у чотирьох містах

Фестиваль короткометражних фільмів KISFF пройде у чотирьох містах

Укрінформ
12-й Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (KISFF) проведе у грудні серію фестивалів зі спеціальною програмою у Чернігові, Харкові, Одесі та Сумах.

Про це Укрінформу повідомили організатори.

«Російські ракети знищили не одну культурну інституцію в Чернігові, Харкові, Одесі та Сумах – зруйновано кінотеатри, музеї, бібліотеки. Але, на щастя, культурне життя в цих містах не зупиняється. Бо навіть у найважчі часи, коли реальність стає хиткою, а всі ми – вразливими, ми все одно залишаємось людьми. Про це наш цьогорічний фестиваль і тому нам важливо показати KISFF не лише у Києві, а й в інших містах», – зазначила команда фестивалю.

Окрім показів плануються Q&A-сесії з українськими режисерами, які представлять свої роботи та поспілкуються з глядачами, а також освітні події з запрошеними лекторами.

Фестиваль у Чернігові відбудеться з 14 по 16 грудня. На глядачів чекає 8 тематичних програм, присвячених українській ідентичності, історичній пам’яті та майбутньому AI-технологій. Буде також добірка короткометражних фільмів. Окрема програма запланована для глядачів з дітлахами (розрахована на малечу від 6 років). З освітніх подій у Чернігові плануються лекції кураторів Довженко-Центру Станіслава Битюцького і Альони Пензій про український короткий метр та анімацію, а також майстер-клас від команди KISFF для тих, хто хоче об’єднати свою спільноту навколо кіно, організувати свій кіноклуб чи навіть кінофестиваль.

У Чернігові основною локацією стане Мультиплекс Голлівуд. Вартість квитків на всі покази буде символічною – 1 грн.

Читайте також: Українська короткометражка «ГКЧП» стала кращим ігровим фільмом на фестивалі у Берліні

Далі фестиваль покаже свою програму у Харкові, Сумах та Одесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-