Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Музей Сковороди: Зберегти знамените місце світової та національної історико-культурної спадщини

Музей Сковороди: Зберегти знамените місце світової та національної історико-культурної спадщини

Блоги
Укрінформ
Допоможімо нашому наймудрішому українцю – підтримаймо акцію «301 справжній друг Сковороди»!

«Шукаємо щастя по країнах, століттях, а воно скрізь і завжди з нами; як риба в воді, так і ми у ньому, і воно біля нас шукає нас самих. Нема його ніде від того, що воно скрізь. Воно схоже до сонячного сяйва – відхили лише вхід у душу свою». (Григорій Сковорода).

Як відомо, ЮНЕСКО оголосила 2022 рік – роком нашого Григорія Сковороди. (3 грудня 2022 року великому українцю виповнилося б 300 років).

Коли весь світ знайомився із життям та творчістю Григорія Савича, російська орда вбивць, варварів і мародерів 6 травня 2022 року розбомбила будівлю музею в Сковородинівці, що на Харківщині, де він прожив свої останні роки і де заповідав себе похоронити.

З того часу колектив Музею та громадськість всіляко намагаються зберегти це знамените місце світової та національної історико-культурної спадщини. Наша команда Фонду «Рідна країна» вже двічі з меценатською та гуманітарною місією відвідувала Сковородинівку, а наш проєкт «Український щорічник» перераховує Музею частину коштів від продажу своїх «Сковородинівських щорічників».

Ось і нині, коли колектив Музею Григорія Сковороди, напередодні 301-річниці з дня народження українського мислителя, організував збір 3 мільйонів гривень задля консервації та порятунку будівлі, яка у свій час прихистила визначного мандрівного філософа, «Український щорічник» знову фінансово підтримав цю ініціативу. Бо ми – справжні друзі Сковороди!

Принагідно закликаємо і вас долучитися до акції «301 справжній друг Сковороди» та підтримати її фінансово.

Інформуємо також, що й нині ви можете замовити «Український щорічник: Григорій Сковорода» та інші видання на фейсбук-сторінці «Український щорічник».

І не забуваймо, що без нашої світоглядної перемоги не буде й великої перемоги України!

Микола Томенко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-