На фестивалі Burning Man представили українську мистецьку інсталяцію - птаха-фенікса

На фестивалі Burning Man представили українську мистецьку інсталяцію - птаха-фенікса

Фото
Укрінформ
У США в пустелі Блек-Рок, штат Невада, на щорічному фестивалі Burning Man українські митці представили в четвер «вражаючу мистецьку акцію - палаючого птаха-фенікса, з попелу якого зʼявляється величезний сталевий і незламний український тризуб.

Про це написав у Інстаграмі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає Укрінформ.

Burning Man, зазначив Кулеба, - одна з найкультовіших подій у світовій культурі, що проводиться в пустелі Блек-Рок, куди провідні митці з усього світу привозять свої роботи.

Читайте також: На фестивалі Burning Man у США створили інсталяцію «Тризуб Свободи»

«Я вдячний митцям, які створили цю інсталяцію, талановитим українським художникам Олексію Саю та Богдані Косміній, а також команді мистецького об’єднання STROOM ART, яка реалізувала проєкт, - Віталію Дейнезі та Аллі Лопаткіній», - зазначив Кулеба.

Він наголосив, що птах-фенікс - це саме той потужний наратив, який ми просуваємо за кордоном - «незламна Україна, яка відроджується та постає ще сильнішою з попелу війни».

Він додав, що анімаційну легенду про птаха-фенікса озвучила українська волонтерка, засновниця благодійного руху «Птахи» Тата Кеплер.

Читайте також: Тризуб свободи на Burning Man - у нашому Telegram-каналі

Міністр також виклав відеоролик про цю мистецьку інсталяцію. А також наголосив, що представляти Україну на міжнародній мистецькій арені так само важливо, як і на дипломатичному треку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-