МКІП оскаржить поновлення Стасюк на посаді гендиректора Музею Голодомору

МКІП оскаржить поновлення Стасюк на посаді гендиректора Музею Голодомору

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики оскаржуватиме рішення суду щодо поновлення Олесі Стасюк на посаді генерального директора Музею Голодомору-геноциду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті МКІП.

Зазначається, що 3 квітня Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області поновив на посаді колишнього генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду Олесю Стасюк.

«Враховуючи матеріали справи та подані беззаперечні докази, Міністерство культури та інформаційної політики ознайомиться з аргументацією суду та неодмінно подасть апеляційну скаргу. Наголошуємо, що звільнення Стасюк О.О. з посади генерального директора музею Голодомору-геноциду відбулось на законних підставах, передбачених контрактом та діючим законодавством», - наголошують у МКІП.

У міністерстві нагадують, що повідомили Стасюк листом про те, що впродовж останніх місяців значно загострилася дискусія довкола чисельності жертв Голодомору 1932 – 1933 років, «пов’язана із винесенням та агресивним просуванням в публічному просторі наразі недостатньо науково обґрунтованого числа жертв у 10,5 млн українців».

Читайте також: МКІП планує відкрити нову експозицію у другій частині Музею Голодомору

За результатами робочої наради у МКІП 30 листопада 2021 року, у якій Стасюк особисто брала участь, була напрацьована спільна позиція, опублікована згодом на сайті Українського інституту національної пам'яті. Позиція МКІП однозначна: некоректна дискусія з цього приводу у публічній площині - неприйнятна.

З огляду на це МКІП просило Стасюк дати пояснення стосовно ситуації, яка склалася.

«Разом з тим, станом на сьогодні О.О. Стасюк так і не надала відповіді на поставленні запитання, хоча зобов'язана була це зробити відповідно до умов контракту. Відповідно до того ж контракту укладеного між МКІП та Стасюк О.О. ненадання інформації на вимогу Міністерства є неналежним виконанням умов контракту, що стало підставою для її звільнення», - резюмували в міністерстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-