У «Дії» запустили опитування про герб СРСР на щиті монумента «Батьківщина-Мати»

У «Дії» запустили опитування про герб СРСР на щиті монумента «Батьківщина-Мати»

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики запустило опитування в застосунку "Дія" "Що будемо робити з гербом СРСР на щиті монумента “Батьківщина-Мати”?"

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Ми вдягали її в маковий вінок, декілька разів підсвічували кольорами українського прапору, ми знаємо, що вона наша Батьківщина-Мати, але є одне "але". З 24 лютого процес позбавлення нашої країни від символів радянського минулого інтенсифікувався, і ми це усіляко підтримуємо через врахування суспільної думки та дотримання норм закону", – зазначив Ткаченко.

Читайте також: Меморіал «Батьківщина-Мати» не здається в оренду і не може бути приватизований – МКІП

За його словами, технічний процес звільнення Батьківщини-Матері від радянських пережитків досить непростий з питання безпеки. Він уточнив, що це важливо зробити так, щоб через зміну навантаження монумент не пошкодився. "Для цього мають бути залучені спеціалісти — інженери та архітектори. А поки вони займаються своєю справою, пропоную вам обрати, як саме ви бачите зміни до монумента: 1. Залишити все як є. 2. Зняти герб СРСР. 3. Замінити на тризуб — Державний Герб України", – додав міністр.

Він закликав громадян голосувати та поінформував, що результати буде оприлюднено за два тижні.

Як повідомляв Укрінформ, Експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики України з питань декомунізації та дерусифікації, до складу якої увійшли науковці, митці та представники громадськості, 23 червня провела своє перше засідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-