У Каннах покажуть дві стрічки від України

У Каннах покажуть дві стрічки від України

Укрінформ
На 74-му міжнародному Каннському кінофестивалі покажуть дві стрічки від України. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань кіно.

"З 6 по 17 липня 2021 року відбудеться 74-й Міжнародний Каннський кінофестиваль, одна з головних подій світової кіноіндустрії. На фестивалі покажуть дві стрічки від України. В конкурсній програмі "Тиждень критики" буде представлений ігровий фільм режисера та сценариста Елі Ґраппа – "Ольга", знятий за участі української кінокомпанії Pronto Film. В програмі Спеціальних показів бере участь документальний фільм Сергія Лозниці "Бабин яр. Контекст" виробництва ATOMS & VOID", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Каннський кінофестиваль оголосив склад журі

Зазначається, що паралельно з фестивальною програмою працюватиме один із найпрестижніших міжнародних кіноринків Marché du Film, на якому Україна вп'ятнадцяте буде представлена національним павільйоном.

Павільйон за підтримки Держкіно організовують КМКФ "Молодість", Українська Кіноасоціація, Асоціація кіноіндустрії України, Українська Кіноакадемія, кінокомпанія FILM.UA та інші профільні спілки та продюсерські компанії. На фестиваль та кіноринок у Каннах акредитовано майже 40 українських діячів кіногалузі.

Читайте також: «Золота дзиґа»: стала відома стрічка, яка отримала приз глядацьких симпатій

Національний павільйон під традиційним слоганом #UkraineIsYourDestination, покликаний розширити міжнародне співробітництво в аудіовізуальній індустрії України, представивши досягнення у сфері кіно за останній час та потенціал кіновиробництва в цілому. Важливим акцентом в роботі павільйону буде презентація локацій для зйомок в Україні.

74-й Каннський кінофестиваль пройде з 6 по 17 липня. Цьогоріч актриса Джоді Фостер стане спеціальною гостею фестивалю і буде відзначена почесною «Золотою пальмовою гілкою».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-