У Харкові на «Сонатному марафоні» відомі піаністи виконують твори Бетховена

У Харкові на «Сонатному марафоні» відомі піаністи виконують твори Бетховена

Укрінформ
Усі 32 сонати Людвіга ван Бетховена пролунають протягом двох днів на «Сонатному марафоні», який відкрився у Харкові в межах фестивалю «KharkivMusicFest 2021».

Про це кореспондентові Укрінфому розповіла музичний менеджер фестивалю Катерина Лозенко.

«Ці дводені концерти - подарунок поцінувачам музики Бетховена від організатора фестивалю - Фонду "Толока". Нагадаю, що усі сонати Бетховена визнані надбанням людства. Автор створював їх протягом усього свого життя: перші - в ранній молодості, останню - незадовго до смерті. В репертуарі видатних піаністів вони з’явилися ще два століття тому, а найпершим великим виконавцем сонат Бетховена ще на початку ХІХ століття був піаніст-віртуоз, видатний композитор-романтик Ференц Ліст", - зазначила Лозенко.

Читайте також: У Вінниці стартував книжковий фестиваль VinBookFest

За її словами, 15 та 16 травня фортепіанні сонати Бетховена виконають на Великій сцені Харківської філармонії 20 найкращих піаністів України, серед яких народні артисти України Юрій Кот (Київ), Йожеф Ермінь (Львів), Оксана Рапіта (Львів), а також їхні колеги з Німеччини, Австрії та Ізраїлю.

«Програму складено так, що кожен день «Сонатного марафону» включатиме три концерти і триватиме з 10:00 до 21:00. Придбавши квиток на один день, відвідувачі можуть самі обирати, скільки концертів прослухати. Наприклад, "Місячна соната" лунатиме у неділю на концерті о 19:00, але квиток є дійсним протягом усього дня», - пояснила музичний менеджер.

За її словами, головна мета музичного марафону - популяризація класичної музики.

Концерти марафону відбуваються з дотриманням карантинних обмежень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-