Docudays UA оголосив учасників міжнародного конкурсу DOCU/СВІТ

Docudays UA оголосив учасників міжнародного конкурсу DOCU/СВІТ

Список
Укрінформ
Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив учасників міжнародного конкурсу DOCU/СВІТ. Україну представлятиме стрічка Аліни Горлової "Цей дощ ніколи не скінчиться".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно, за підтримки якого створено фільм.

«Під час фестивалю відбудеться національна прем'єра фільму, який торік переміг у конкурсі дебютів найбільшого фестивалю документального кіно IDFA у Нідерландах», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, загалом із 937 фільмів, що надійшли на міжнародний конкурс DOCU/СВІТ, обрано 10 стрічок. Крім "Цей дощ ніколи не скінчиться", реж. Аліна Горлова (Україна, Латвія, Німеччина, Катар), це також "Одного разу у Венесуелі", реж. Анабель Родріґес Ріош (Венесуела, Сполучене Королівство, Бразилія, Австрія); "Діти", реж. Ада Ушпіз (Ізраїль); "Маленький Том", реж. Андре-Лін Бопарлен (Канада); "Колумбійська родина", реж. Таня Воль Сьоренсен (Данія); "А ночі вже більше не буде", реж. Елеонор Вебер (Франція); "Малий Самді", реж. Палома Сермон-Дай (Бельгія); "Приборкання саду", реж. Саломе Яші (Швейцарія, Німеччина, Грузія); "Любов і мотлох", реж. Джудіт Гелфанд (США); "Самотній танець", реж. Антті Лемпіяйнен (Фінляндія).

Читайте також: Docudays UA оголосив п'ятірку фільмів - учасників Ukrainian Doc Preview

"Цей дощ ніколи не скінчиться" - це потужна й візуально вражаюча подорож 20-річного Андрія Сулеймана та його родини у нескінченному циклі "війна-мир". Головний герой стрічки, який разом із батьком переїхав із Сирії, стикається з черговим військовим конфліктом уже в Україні, де він є волонтером Червоного Хреста. Після смерті батька Андрій вирішує поховати його тіло в Сирії.

Фільм є копродукцією України, Латвії, Німеччини й Катару, був профінансований Державним агентством України з питань кіно, Латвійським кіноцентром, фондами IDFA Bertha Fund та Doha Film Institute.

Сценаристи – Аліна Горлова, Максим Наконечний, оператор – В’ячеслав Цвєтков, продюсер – Максим Наконечний (TABOR, Україна), копродюсери – Ilona Bičevska (Avantis promo, Латвія), Patrick Hamm (Bulldog agenda, Німеччина).

Читайте також: Кінофестиваль Docudays UA оголосив міжнародний конкурс DOCU/КОРОТКО

Усі фільми з програми DOCU/СВІТ можна буде переглянути в кінотеатрі "Жовтень" та онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE.

18 Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні, Українського культурного фонду та Державного агентства України з питань кіно.

Читайте також: Docudays UA оголосив п’ятірку учасників національного конкурсу

Як повідомляв Укрінформ, 18-й Міжнародний фестиваль про права людини Docudays UA відбуватиметься з 26 березня до 4 квітня. Наживо події можна буде відвідати у кінотеатрі "Жовтень", просторі Креативної спільноти IZONE та Dymchuk Gallery. Паралельно працюватиме онлайн-кінотеатр DOCUSPACE, до якого можна буде долучитися з будь-якої точки України.

На фото: фільм "Цей дощ ніколи не скінчиться"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-