Кінофестиваль у Карлових Варах перенесли на літо 2021 року

Кінофестиваль у Карлових Варах перенесли на літо 2021 року

Укрінформ
Міжнародний карловарський кінофестиваль не буде проводитися цьогоріч, натомість 55-ий його випуск відбудеться в липні наступного року.

Про це повідомили з Оргкомітету.

"Зважаючи на поточні заходи проти коронавірусу в Чехії та складну ситуацію у всьому світі, організатори KVIFF прийняли надзвичайно важке рішення не проводити цьогорічний 55-й міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах. Натомість він пройде 2–10 липня 2021 року", - йдеться у пресрелізі.

Читайте також: У травні-червні пройде 10-денний світовий онлайн-кінофестиваль

"Ми твердо віримо, що перегляд фільмів з іншими людьми в театрі є потужним і незамінним досвідом. І оскільки Міжнародний кінофестиваль «Карлові Вари» є одною з найважливіших культурних подій в Чехії, ми вирішили, що проведення альтернативної версії буде суперечити головній місії фестивалю: об'єднати аудиторію, кінорежисерів та людей різних прошарків, щоб колективно насолоджуватися творами кіно", - заявила президент фестивалю Іржі Бартошка.

Утім, KARLOVY VARY IFF все ж запропонує "покуштувати фестиваль". Згідно з планами уряду ЧР, з 8 червня кінотеатрам дозволять показувати фільми для певної кількості глядачів (не більше 50), отже організатори вирішили організувати "спеціальну версію традиційного KVIFF" 3 - 11 липня 2020 року. Кіномани по всій країні отримають можливість побачити упродовж 9 днів добірку фільмів, які планувалося показати на фестивалі.

Читайте також: Італійські музеї відкриють у травні, але іноземні туристи їх побачать 2021 року

Окрім того, 6-8 липня відбудуться онлайн-дні KVIFF Eastern Promises Days (фільми виробництва Центральної та Східної Європи, Балкан, колишнього Радянського Союзу, Близького Сходу та Північної Африки).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-